...ως προς το τι θα μπορούσε να φέρει μία συνάντηση Τσίπρα- Σαμαρά...
Την πρωτοβουλία του να προτείνει δημοσίως συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά για «συμφωνία-πακέτο» επί της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επί του χρόνου των εκλογών, αλλά και της διαπραγμάτευσης για το χρέος, υπερασπίζεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Μιλώντας στο...
matrix24.gr, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αυτονόητη» τη δήλωσή του, δηλώνει ότι «αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να γίνει η συνάντηση πρωθυπουργού-αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης» και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς το τί θα μπορούσε να φέρει μία τέτοια συζήτηση: « Το τι μπορεί να βγει από αυτή τη συζήτηση θα το γνωρίζει κανείς αν γίνει η συζήτηση», δηλώνει με νόημα στο matrix24.gr, πετώντας το γάντι στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά: «Αν η κυβέρνηση έχει μία νέα πρόταση, θα την καταθέσει στη συζήτηση», καταλήγει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Κύριε Παπαδημούλη, πολλοί διερωτήθηκαν αν η πρόταση που διατυπώσατε δημόσια ήταν «εντός γραμμής» ή αποτελεί προσωπική σας άποψη...
Στην ερώτησή σας αυτή έχει απαντήσει από προχθές ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη δήλωση που λέει ότι «οι δηλώσεις του Δ. Παπαδημούλη είναι εντός γραμμής». Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε μία πρόταση για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ν' αναζητηθεί συναίνεση -επομένως και συμφωνία-, η οποία δυστυχώς τορπιλίστηκε από την κυβέρνηση.
Όμως, ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη διεξαγωγή συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, όχι συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα.
Εγώ επανέλαβα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά την κωδικοποίησα γιατί έχουμε νέα δεδομένα. Κατά τη γνώμη μου, τα δεδομένα και οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες, που πρόκειται για μία δήλωση αυτονόητη. Και να σας πω κάτι; Αυτή τη στιγμή σημασία δεν έχουν τόσο τα διαδικαστικά, αλλά η πολιτική ουσία. Και η πολιτική ουσία είναι ότι προέχει να γίνει αυτή η συνάντηση.
Κύριε Παπαδημούλη, με τέτοια πόλωση που επικρατεί μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύετε πραγματικά ότι θα μπορούσε να βγει κάτι από μία τέτοια συνάντηση; Ή απλώς θα επιβεβαιωθεί το κλασικό δημοσιογραφικό κλισέ «συμφώνησαν ότι διαφωνούν»;
Το τι μπορεί να βγει από αυτή τη συζήτηση θα το γνωρίζει κανείς αν γίνει η συζήτηση. Σας επαναλαμβάνω: Το σημαντικό είναι να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση και να κατατεθούν πάνω στο τραπέζι οι προτάσεις για να φανεί πού μπορεί να υπάρξει συμφωνία και πού όχι. Θα ήταν χρήσιμο, σε μία στιγμή που οι δανειστές μας επιχειρούν να αθετήσουν την δέσμευση που ανέλαβαν επισήμως με απόφαση του Eurogroup το 2012 για απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, αν εξασφαλιστούν πρωτογενή πλεονάσματα -αυτό δεσμεύτηκαν τότε- και τώρα προσπαθούν να το πάρουν πίσω λέγοντας “είναι βιώσιμο το χρέος, δεν χρειάζεται τίποτα”, να υπάρξει αντίδραση στην Ελλάδα.
Διαβάστε ολοκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου