26.8.14

Χουντής: Αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει, δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί ...




BINTEO...
"Αυτή η κυβέρνηση, δεν πρέπει, δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και την τρόικα. Δεν πρέπει να κάνει...
διαπραγματεύσεις γιατί μας έχει δώσει δείγματα, δεν θέλει γιατί δεν θέλει να αλλάξει πολιτική και δεν μπορεί γιατί δεν είναι πολιτικά νομιμοποιημένη. Πρέπει να υπάρξει άλλη πολιτική, με εντολή του λαού, ώστε να τεθούν αυτά τα ζητήματα υπό διαπραγμάτευση." δήλωσε κατηγορηματικά ο Ν. Χουντής στο ΣΚΑΙ περιγράφοντας τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής που έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα όπως χρέος, ανεργία, απολύσεις, ανάπτυξη και μπροστά στην αδυναμία της να αντεπεξέλθει δίνοντας λύσεις και προοπτική επιλέγει την σκληρή φορολόγηση μέσω του ΕΝΦΙΑ".
"Οι συζητήσεις που θα γίνουν στο Παρίσι είναι ευφημισμός της τροικανής εποπτείας.Η μετακίνηση των συνομιλιών από την Αθήνα, στο Παρίσι είναι επιβολή των τροικανών απαιτήσεων, όχι επειδή το θέλουν οι άλλοι, αλλά επειδή το θέλει η κυβέρνηση". Η ίδια η κυβέρνηση πιστεύει ότι τις "καλύτερες διαπραγματεύσεις τις κάνεις εφόσον έχεις εκπληρώσει τις προηγούμενές σου δεσμεύσεις. Όμως αυτή η διαδικασία μας έχει φέρει στα συγκεκριμένα τραγικά αποτελέσματα, ανεργία, περικοπή εισοδήματος και ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει" συνέχισε την τοποθέτηση του ο Ν. Χουντής.

Να προστεθεί εδώ ότι ούτε η ίδια η κυβέρνηση υποστηρίζει καμία λογική "διαπραγμάτευσης" αφού τα στελέχη της εκφράζουν την άποψη ότι "η λογική των κόκκινων γραμμών έχει καταρρεύσει", όπως ισχυρίστηκε σήμερα το πρωί στο Mega, o υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.

Turbo νεοφιλελεύθερη πολιτική, η πολιτική που εφαρμόζεται

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ εξήγησε ότι "συνδέεται με τους δημοσιονομικούς στόχους που βάζεις, δηλαδή είμαστε δεσμευμένοι με τεράστια πλεονάσματα που δεν επιτυγχάνονται με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε. Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι τεχνικό πρόβλημα αλλά εντάσσεται σε αυτές τις μνημονιακές πολιτικές, οπότε δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του με κάποιον άλλο φόρο, αλλά κατάργησής του.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κατ' αρχήν φορολόγηση του πλούτου υποστήριξε ο Ν. Χουντής και έφερε το παράδειγμα ότι όσα ακίνητα δεν φέρουν πρόσοδο δεν μπορούν να φορολογούνται. "Φορολόγηση πρέπει να υπάρξει στην μεγάλη ακίνητη περιουσία".

"Βρισκόμαστε στην turbo νεοφιλελευθέρη πολιτική" και πρέπει να συνειδητοποιηθεί πολιτικά ότι με διαφορετικές πολιτικές, θα αντιμετωπιστεί η κρίση,. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά αφορά όλη την ευρωζώνη. Έχουμε ύφεση στη Γαλλία, ύφεση στην Γερμανία, ύφεση στην Ιταλία". Η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς αυτή η διαφορετική πολιτική που θα επιφέρει τη διέξοδο από την κρίση.



Να μην χρησιμοποιείται η εκλογή προέδρου ως κουκούλωμα της υπάρχουσας πολιτικής


"Η εκλογή του προέδρου συνδεόταν πάντα με πολιτικές εξελίξεις. Η αντιθεσμικότητα που ισχυρίζονται κάποιοι, δεν έχει βάση. Το προβληματικό σημείο είναι τα ονόματα και οι αριθμοί. Αν πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική, η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κουκούλωμα της πολιτικής κατάστασης που έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από μια νέα βουλή, που θα εκλεγεί από το λαό για να ανατρέψει αυτή την πολιτική που δεν δείχνει να έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση".

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας ήταν δεσμευμένος στην συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση, επειδή αν συγκρουόταν με την κυβέρνηση θα δημιουργείτο μείζον πολιτικό θέμα, οπότε ενώ θα μπορούσε να έχει ένα διορθωτικό ρόλο και να αποτρέψει δυσβάσταχτα νομοσχέδια, δεν το έπραξε. Κατά συνέπεια, το πολιτικό διακύβευμα είναι ότι "ο πρόεδρος πρέπει να αντιστοιχεί στην καινούργια πολιτική κατάσταση που ζητάει αλλαγή". Ο λαός θα αποφασίσει να φύγει αυτή η κυβέρνηση και η νέα βουλή θα κληθεί να λύσει τα προβλήματα και όπως θα καταργήσει το μνημόνιο, θα πρέπει να ορίσει και πρόεδρο της δημοκρατίας. Η συζήτηση από τώρα για ονόματα και πρόσωπα λειτουργεί υπονομευτικά, "τα καις" δηλαδή και αυτό δημιουργεί πολιτικές παρενέργειες.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: