Σε 14 χρόνια θα βγαίνει κάποιος σε σύνταξη στα 68, θα έχει αποκατασταθεί το ΑΕΠ στα επίπεδα του 2008 (προ κρίσης), θα υπάρχει μετρό στη Θεσσαλονίκη, η Google θα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά αυτοκίνητα χωρίς...
τιμόνι και πεντάλ, με λίγη φαντασία θα αιωρούνται ιπτάμενοι δίσκοι στην πλατεία Συντάγματος και…θα εκδικαστεί μια υπόθεση υπερχρεωμένου νοικοκυριού από το Ειρηνοδικείο Κορωπίου.
Η ελληνική Δικαιοσύνη μπήκε στη μηχανή του χρόνου, καθώς μόλις πριν από μια εβδομάδα δόθηκε δικάσιμος για υπόθεση ρύθμισης χρεών τον Ιανουάριο του 2028, δηλαδή σε 14 χρόνια από σήμερα.
Αντίστοιχα, η προσωρινή διαταγή – πρόκειται για διαδικασία κατεπείγουσας φύσεως – προκειμένου να υπάρξει μια προσωρινή ρύθμιση, μέχρι την εκδίκαση, ορίστηκε για τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή σε 15 μήνες από σήμερα.
Τι κάνει, όμως, μέχρι τότε ο οφειλέτης; Μπορεί να μην καταβάλλει καθόλου χρήματα; Νομολογιακά έχει κριθεί ότι, μέχρι την προσωρινή διαταγή, δεν μπορεί κανείς να τον «πειράξει».
Μάλιστα, όπως αναφέρει στον "Ελεύθερο Τύπο" ο δικηγόρος Γιώργος Καραχάλιος, «ειδικά οι τράπεζες το τηρούν και δεν προχωρούν σε καταδιωκτικά μέτρα (αναγκαστικές εκτελέσεις, κλπ), καθώς είναι πιθανό μια ανακοπή από την πλευρά του οφειλέτη να ευδοκιμήσει».
Μόλις τον Απρίλιο του 2014 δινόταν δικάσιμος για τέτοιες υποθέσεις το 2020.
Μέσα σε τρεις μήνες, τα κατά τόπους ειρηνοδικεία δίνουν ημερομηνίες οκτώ χρόνια μετά, γεγονός που καταδεικνύει τόσο τον τεράστιο φόρτο εργασίας όσο και το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των αιτήσεων για ρυθμίσεις χρεών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου