Στις προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη αναφέρθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας ενώπιον του...
Ευρωκοινοβουλίου.
«Σαν επισκευή φλεγόμενου αεροπλάνου εν πτήσει ήταν η διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι διαπράχθηκαν και σφάλματα. «Η επισκευή ενός φλεγόμενου αεροπλάνου εν πτήσει δεν είναι εύκολη, καμιά φορά σού καίει τα δάκτυλά» συμπλήρωσε.
Για την Ελλάδα, ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, υποστήριξε: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης», την ώρα που όλοι θεωρούσαν βέβαιη την αποχώρησή της από το ευρώ.
Ο κ. Γιούνκερ, σας υποψήφιος πρόεδρος της ΕΕ, καλείτε να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα που μαστίζει τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ανεργία. Για το θέμα αυτό, πρότεινε την εφαρμογή προγράμματος επενδύσεων ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Υπάρχει ένα 29ο κράτος μέλος που δημιουργείται, το κράτος εκείνων που δεν έχουν απασχόληση… θα ήθελα αυτό το 29ο κράτος μέλος να ενσωματωθεί και πάλι στα υπόλοιπα και προτείνω ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων για να γίνει αυτό εφικτό», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα ήθελα την αποδέσμευση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις», είπε.
Παράλληλα, ο κ . Γιουνκέρ ανέφερε ότι θα επιδιώξει τη θέσπιση κατώτατου κοινωνικού μισθού σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Σε όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεσπίζουμε έναν ελάχιστο κοινωνικό μισθό, ελάχιστο εισόδημα, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», είπε και συμπλήρωσε πως αυτός ο ελάχιστος μισθός θα καθορίζεται σε συνάρτηση με το μέσο εισόδημα που διαμορφώνεται σε κάθε χώρα και θα ποικίλλει από το Λουξεμβούργο, που βρίσκεται στην κορυφή, μέχρι τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία που έχουν τις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου