26.6.14

Σαμαράς: Βλέπει φτώχεια και ανεργία αλλά επιμένει στις "μεταρρυθμίσεις"...

Α. Σαμαράς: Βλέπει φτώχεια και ανεργία αλλά επιμένει στις "μεταρρυθμίσεις" 
Σαν κακό όνειρο που πέρασε χάρη στις προωθούμενες "μεταρρυθμίσεις" περιέγραψε ο Α. Σαμαράς τη μνημονιακή Ελλάδα της ανεργίας και της φτώχειας, υποστηρίζοντας πως "η ανάπτυξη πλησιάζει".
Στο ....
επίκεντρο της ομιλίας του, χθες, σε εκδήλωση του Εβραϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες με θέμα "Το μέλλον της Ευρώπης", βρέθηκε η μεσαία τάξη ως θεμέλιο της δημοκρατίας.
«Πρέπει να δράσουμε μαζί για να υπερασπίσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας. Γιατί όταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σα να περιέγραφε μια άλλη χώρα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε παροδική την ενίσχυση του εξτρεμισμού στην Ελλάδα την τελευταία διετία.
«Ο εξτρεμισμός κέρδισε έδαφος προσωρινά, αλλά δεν απέκτησε ποτέ δυναμική. Σήμερα ο εξτρεμισμός κάθε μορφής βλέπει τη δυναμική του να υποχωρεί. Η κοινωνική συνοχή, αν και τραυματίστηκε, άντεξε στις πιέσεις. Η Δημοκρατία, παρά τα πλήγματα που υπέστη από λαϊκιστές κάθε είδους, στάθηκε όρθια» υποστήριξε.
Αναφέρθηκε, δε, στην παρατεταμένη περίοδο ύφεσης της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια που – όπως είπε – χτύπησε με δριμύτητα την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, προκάλεσε ανεργία χωρίς προηγούμενο και οδήγησε στη φτώχεια σημαντικό μέρος του πληθυσμού.
Υπεραμύνθηκε όμως, της εξοντωτικής πολιτικής λιτότητας που οδηγεί στην απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες, επιμένοντας να τη βαφτίζει "μεταρρύθμιση".
«Οι μεταρρυθμίσεις κρατάνε τη δημοκρατία ζωντανή και την οικονομία λειτουργική. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι συμφορά για το λαό, αλλά σωτηρία για την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.
Χρησιμοποιώντας γερές δόσεις success story, ο Α. Σαμαράς, ισχυρίστηκε ότι σήμερα στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει η ανάκαμψη, η ανοδική τάση της ανεργίας ανακόπηκε και αντιστράφηκε και η ανάπτυξη πλησιάζει.
Υπογράμμισε, τέλος, πως πρέπει όλοι να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στο ρατσισμό, στην τρομοκρατία και στην παραβίαση της έννομης τάξης.
«Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε το ρατσισμό πριν ξεκινήσει. Και οπωσδήποτε πριν χαθεί κάθε έλεγχος. Όλα τα είδη ρατσισμού είναι απαράδεκτα. Ο αντι-σημιτισμός είναι εντελώς απαράδεκτος» κατέληξε.
 
 
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: