6.6.14

Τσίπρας: "Επιλογή Βερολίνου ο Στουρνάρας"...

Με συνεχής παρεμβάσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να αναδείξει τα κυβερνητικά λάθη με την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, τονίζοντας παράλληλα τις...
εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να διατηρήσει και το ευρωπαϊκό προφίλ που δημιούργησε κυρίως από την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν με την ευρωπαϊκή Αριστερά και τις πολύ θετικές εντυπώσεις που άφησε στο ντιμπέιτ των Βρυξελλών.

Με αυτό τον τρόπο άλλωστε -όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου- διαλύεται κάθε σύννεφο αμφισβήτησης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης.

Ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Le Monde επιτέθηκε στον Γ. Στουρνάρα σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Οικονομικών να μετακομίζει στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Οι ευρωπαϊκοί ηγέτες διάλεξαν τους Έλληνες πολιτικούς που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν -Σαμαρά και Βενιζέλο- και επέβαλαν τον Στουρνάρα στη θέση του Υπουργού Οικονομίας. Και σήμερα οι ίδιοι ηγέτες ζητούν να γίνει ο Στουρνάρας διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Στουρνάρας από την αρχή ήταν μια επιλογή του Βερολίνου. Δέχεται τις διαταγές του Σόιμπλε. Τοποθετώντας τον στη θέση του διευθύνοντα της ελληνικής τράπεζας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Γαλλική εφημερίδα.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «εκβιασμό» τα σενάρια που ήθελαν την Ελλάδα να βγάνει εκτός ευρωζώνης, τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν χρησιμοποίησε όλα τα διαπραγματευτικά της όπλα. «Ο κ. Σόιμπλε έχει ένα στρατηγικό σχέδιο: να μονιμοποιήσει για τα επόμενα 20 χρόνια τη λιτότητα στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς το σχέδιο θέλουμε να εμποδίσουμε με μια λαϊκή εντολή».

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής.

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η κυβέρνηση μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών βρίσκεται πλέον σε πλήρη πανικό. Επίσης σημειώνουν ότι η απόφαση ελήφθη, καθώς στα θερινά τμήματα μπορούν να περάσουν χωρίς προβλήματα «δύσκολα» νομοσχέδια, ενώ ακόμα υποθέσεις που εκκρεμούν και βρίσκονται στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο μέρος μέχρι τον Οκτώβριο όταν αρχίσουν και πάλι οι εργασίες του κοινοβουλίου...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: