Τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης οι οποίοι είχαν αποσπαστεί σε γραφεία πολιτικών προσώπων της ΝΔ, εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με...
την "Εφημερίδα των Συντακτών". Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ασυλία σε «γαλάζιους» υπαλλήλους από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ενώ διατυπώνονται ερωτήματα και για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για τρεις μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης οι οποίοι είχαν αποσπαστεί στα γραφεία του β΄ αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλαντζή, του Άρη Σπηλιωτόπουλου και στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στη Συγγρού. Και οι τρεις έχουν οργανική θέση στη ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού του υπουργείου, προστίθεται.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2013 οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας καταργούνται 100 θέσεις προσωπικού του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως προέβλεπε ο σχετικός νόμος για τη διαθεσιμότητα. Δύο μήνες αργότερα καταρτίστηκαν οι σχετικοί πίνακες κατάταξης από το ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου, ενώ στις 15 Απριλίου του 2014 διαμορφώθηκαν οι τελικοί πινάκες προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα ύστερα από την εξέταση των ενστάσεων που υπέβαλαν υπάλληλοι κατά των πράξεων ή παραλείψεων της διευθύνουσας υπηρεσίας.
Τελικά πέντε υπάλληλοι βαθμολογήθηκαν με περισσότερα μόρια, τρεις εκ των οποίων είναι οι τρεις συγκεκριμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι, σύμφωνα με την εφημερίδα, «ανέβηκαν» αρκετές θέσεις στη σχετική σειρά κατάταξης μετά την αξιολόγησή τους από τους επικεφαλής των γραφείων όπου είχαν αποσπαστεί.
Και οι τρεις υπάλληλοι αξιολογήθηκαν με «10», οι εκθέσεις έγιναν δεκτές από την αρμόδια επιτροπή.
Στη συνέχεια στις 14 Μαΐου και στις 27 Μαΐου του 2014 ο Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε τρεις διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες εξαιρεί τους τρεις υπαλλήλους, λίγους μήνες πριν το καθεστώς διαθεσιμότητας λήξει και απολυθούν από το Δημόσιο. Στη θέση τους, τονίζεται στο δημοσίευμα, έχει δοθεί εντολή για να βγουν στη διαθεσιμότητα άλλοι υπάλληλοι.
Όμως, προστίθεται, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ο αρμόδιος για να καθορίσει τα κριτήρια και τη διαδικασία της αξιολόγησης όσων υπαλλήλων έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει εκδώσει ακόμα τη σχετική απόφαση, οπότε αμφισβητείται η νομιμότητα των αξιολογήσεων των τριών υπαλλήλων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου