26.6.14

«Δεξιό Ποτάμι»....




Το φάντασμα του Τάκη Μπαλτάκου εξακολουθεί να πλανάται πάνω από το Μαξίμου. Ο αποπεμφθείς, μετά την αποκάλυψη της συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης επαναφέρει τα σενάρια για...
ένα νέο αντιμνημονιακό κόμμα, ένα «Ποτάμι της Δεξιάς» όπως είπε, το οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Ν.Δ.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash» σημειώνει ότι μία τέτοια κίνηση έχει λογική εφ' όσον η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα, καθώς το «δεξιό Ποτάμι» θα λειτουργούσε ως πιθανός εταίρος.

Παράλληλα με τις δηλώσεις περί ίδρυσης νέου αντιμνημονιακού κόμματος στο χώρο της Δεξιάς, ο κ. Μπαλτάκος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να στρίβει αντιμνημονιακά. «Αν πει ο Σαμαράς σήμερα δεν πληρώνω μία δόση, θα καταρρεύσει το σύστημα των Ευρωπαίων και των ξένων δανειστών. Γι' αυτό λοιπόν λέω έναρξη αντιμνημονιακής στροφής», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού αναφέρεται και στη μετά Σαμαρά εποχή της Ν.Δ., εκτιμώντας πως «οι υποψήφιοι, γιατί δεν θα είναι ένας, θα πρέπει να έχουν κλείσει τα 40 και δεν θα έχουν οποιαδήποτε τύχη εάν έχουν συνδεθεί με μνημονιακές πολιτικές».

Β. ΣΑΜ.

"Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: