νίκη της κυρίως στη νεολαία και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.
Η Λεπέν φαίνεται να «σαρώνει» στους κάτω των 35. Είναι η ηλικιακή ομάδα που την ψήφισε περισσότερο (30%), ξεπερνώντας τους άνω των 60 ετών (21%), αλλά και τον γενικό πληθυσμό (25%). Στις τάξεις των ανέργων, το 37% ψήφισε το Εθνικό Μέτωπο. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και μικροεπιχειρηματίες την προτίμησαν σε ποσοστό 38% και οι εργάτες σε ποσοστό 43%. Η Λεπέν τα πηγαίνει πολύ καλά και στα χαμηλά οικονομικά στρώματα, καθώς την ψήφισε το 30% όσων κερδίζουν λιγότερα από 20.000 ευρώ το χρόνο.
Επίσης, η Μαρίν Λεπέν είναι δημοφιλής στα άτομα με μέτρια προς χαμηλή μόρφωση. Το 37% όσων δεν έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ψήφισαν το Εθνικό Μέτωπο, σε αντίθεση με όσους έχουν αντίστοιχο απολυτήριο Λυκείου ή έχουν κάνει πανεπιστημιακές σπουδές, όπου το ποσοστό της ακροδεξιάς πέφτει στο 11%.
Τα εθνικά ζήτήματα και η μετανάστευση φαίνεται πως είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους οπαδούς της Λεπέν. Σύμφωνα με γκάλοπ που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Le Figaro, το 68% όσων την ψήφισαν το έκαναν με γνώμονα τα εθνικά ζητήματα, με δεύτερο το θέμα της μετανάστευσης (40%). Ακολουθούν τα ζητήματα της ασφάλειας (53%), της εργασίας (48%) και της αγοραστικής δύναμης (44%). Η εφημερίδα σημειώνει ωστόσο ότι το πρόβλημα της αποχής δεν άφησε αλώβητο ούτε το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, καθώς το 54% όσων δηλώνουν υποστηρικτές της δεν προσήλθε χθες στην κάλπη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου