10.5.14

Ερντογάν μαινόμενος…

Πρωτοφανείς σκηνές και εντάσεις σε εκδήλωση της Τουρκικής Δικηγορικής Ομοσπονδίας στην Αγκυρα, με τον Ταγίπ Ερντογάν να ξεσπαθώνει έξαλλος κατά του...
προέδρου της Ομοσπονδίας και να φεύγει από την αίθουσα.

Η δραματική σκηνή, ενδεικτική της κλιμάκωσης των εντάσεων ακόμα και μετά τις τοπικές εκλογές του Μαρτίου στην Τουρκία, έγινε σε εκδήλωση του δικαστικού σώματος. Φανερά εκτός εαυτού ο Ταγιπ Ερντογάν, κατά κάποιο τρόπο γιούχαρε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δικηγόρων, Μετίν Φείζογλου, ενώ αυτός ήταν στο βήμα.

Με τον Τούρκο Πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιουλ δίπλα του να προσπαθεί μάταια να τον ηρεμήσει, ο Ερντογάν διέκοψε διαμαρτυρόμενος τον Φεϊζίογλου υποστηρίζοντας ότι η ομιλία ήταν πολιτική, γεμάτη ψέμματα, όταν ο γνωστός δικηγόρους αμφισβήτησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2011 στην νοτιοανατολική επαρχία Βάν. «Λες ανακρίβειες… Πως μπορείς να είσαι τότο αγενής;» φώναξε ο Ερντογάν και σηκώθηκε όρθιος χειρονομώντας στον Φεϊζίογλου, ο οποίος αρνιόταν να διακόψει την ομιλία του στο βήμα. Ο Ερντογάν εξέφρασε με σαφή τρόπο την «δυσαρέσκεια» του επειδή όπως είπε, ο Φεϊζίογλου παραβίασε το πρωτόκολλο (!) μιλώντας επί μία ώρα και σηκώθηκε και έφυγε από την εκδήλωση.

Ήταν ένα ασυνήθιστο ξέσπασμα ακόμα και για τον «εκρηκτικό» Ερντογάν, ωστόσο είναι γνωστό ότι με τον Φεϊζίογλου δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις, δεδομένου ότι ο δικηγόρος έχει επικρίνει έντονα στο παρελθόν την δικαστική καταδίωξη των πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου αποκήρυξε την «υπερβολική» κριτική κατά του δικαστηρίου του σε άλλη εκδήλωση, παρόντος πάλι του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίες έμεινε ανέκφραστος και ακίνητος στην διάρκεια όλης της ομιλίας. Αργότερα βέβαια είπε ότι «λυπήθηκε» πολύ για όσα είπε ο ανώτατος δικαστικός.

Οι εντάσεις αυτές αναμένεται να κλιμακωθούν καθώς η Τουρκία οδεύει προς τις προεδρικές εκλογές, τις πρώτες με απευθείας εκλογή του ανώτατου άρχοντα της χώραςαπό τον λαό. Ο Ερντογάν δεν έχει δηλώσει ακόμα επίσημα εάν θα είναι υποψήφιος, θεωρείται όμως δεδομένο.Δείτε το βίντεο εδώ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: