Να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Μπαλτάκου κάλεσε την κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, στη συνεδρίαση της οποίας ...
εγκρίθηκαν τα ονόματα των 39 - από τους 42 - υποψηφίους του κόμματος για τις ευρωεκλογές.
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει συνομιλητής της πολιτικής ζωής η Χρυσή Αυγή», τόνισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι είναι μείζον πολιτικό ζήτημα τα όσα συνέβησαν με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και χρειάζονται εξηγήσεις.
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ υπερασπίζεται την ηθική της Δημοκρατίας και πως το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής πρέπει να εκριζωθεί με θεσμικό και δικαστικό τρόπο, στηρίζοντας παράλληλα τη Δικαιοσύνη, η οποία όπως είπε, «λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους».
Ανοίγοντας τη συνεδρίαση απηύθυνε έκκληση στήριξης του ευρωψηφοδελτίου για να αλλάξουν οι συσχετισμοί.
«Θέλουμε να αποτελέσουμε τον εμβρυουλκό των εξελίξεων. Θέλουμε μια ανανεωμένη δημοκρατική προοδευτική συμπαράταξη, που όντας ισχυρή θα παρεμβαίνει καθοριστικά στην πορεία της χώρας» τόνισε.
«Ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη από μια Κεντροαριστερά των προοδευτικών αλλαγών. Μια πολιτική συμπαράταξη που θα απαντά προοδευτικά και πειστικά στις ανάγκες του παρόντος και θα σχεδιάσει δίκαια το μέλλον. Στόχος δικός μας δεν είναι μια Κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων» είπε, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η έξοδος από την κρίση με την πραγματοποίηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας.
«Όποιος ταυτίζει την πολιτική σταθερότητα με την εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής κάνει σοβαρό πολιτικό λάθος. Διότι το πρόβλημα δημιουργείται από την αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών που δημιουργούν οι συντηρητικές πολιτικές» σημείωσε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι με την επιχειρούμενη διάχυση μιας τεχνητής αισιοδοξίας μέσα από επικοινωνιακές προσεγγίσεις θα λυθούν τα προβλήματα. Επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως είπε, καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ολική επαναφορά, στα προ της κρίσης επίπεδα, αντιστρατεύεται τις αναγκαίες αλλαγές, δεσμεύεται από συντεχνιακά αιτήματα και χαρακτηρίζεται από ένα νεφέλωμα απόψεων για τα μείζονα.
«Χωρίς αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με στροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η έξοδος από την κρίση δεν θα είναι δυνατή» τόνισε ο κ. Κουβέλης. Επισήμανε ακόμη ότι χρειάζεται μία ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με στόχο μια συμφωνία που θα αλλάξει την οικονομική και κοινωνική πολιτική, θα αναδιαρθρώσει το χρέος ουσιαστικά και θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα.
Απευθυνόμενος και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, όπου εκφράζονται επιφυλάξεις και διαφωνίες για την συνεργασία με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. «Η μάχη που δίνει σήμερα η ΔΗΜΑΡ δεν είναι μια μάχη κομματικής αυτοαναφορικότητας. Αφορά την ίδια την κοινωνία και τη χώρα» είπε.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει μεταβάλει τη θέση της για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να επανακτήσει τη δυναμική της και αναφερόμενος στις προσπάθειες για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου τόνισε ότι δεν τελειώνουν μέχρι τη μάχη των ευρωεκλογών, αλλά θα συνεχιστούν.
«Δεν γίνεται να είναι απολιτικός πρέπει να έχει προοδευτικό περιεχόμενο» επανέλαβε. Εξηγώντας στα μέλη της ΚΕ γιατί δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη, πριν συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Κουβέλης είπε ότι σχεδόν όλες ρυθμίσεις, πλην 2-3, είχαν συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή και σε εσωκομματικές συσκέψεις και είχαν διατυπωθεί δημόσια οι θέσεις του κόμματος.
Κάλεσε δε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν ομόθυμα τη μάχη των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών, εκτιμώντας ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα.
«Ολοι κρεμόμαστε από ένα κλαδί, κάποιες φορές διαφορετικό, μα ανήκουν στο ίδιο δένδρο. Αν δεν πάει καλά θα τσακιστούμε όλοι» κατέληξε.
Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πραγματοποιήθηκε σε υποτονικό κλίμα και με την απουσία των Γρηγόρη Ψαριανού και Βασίλη Οικονόμου.
Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Ψαριανός δήλωσε ότι «αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι κακό, θα τεθεί θέμα συνέχειας και συνέπειας»...
tanea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου