Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Ακη Τσοχατζόπουλο...
Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις ελληνικές δικαστικές αρχές για τις μίζες και τη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος σε εξοπλιστικά προγράμματα δηλώνει, με επιστολή του προς...
τον αρμόδιο ανακριτή, ο βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση των ρωσικών αρμάτων TorM1, επιχειρηματίας Φουάντ αλ Ζαγιάτ, σύμφωνα με την ΚAΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Η επιστολή, που απευθύνεται στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, εστάλη μέσω Λιβάνου, ενώ ο ίδιος ο Φουάντ αλ Ζαγιάτ υπογράφει την επιστολή με ένδειξη «Damascus Syria».
Ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος διέμενε για χρόνια στην Κύπρο και διώκεται ήδη ποινικά από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ως βασικός υπεύθυνος για τη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο, μέσω της επιστολής του ζητεί την άρση του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εις βάρος του και υπόσχεται ότι θα συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές.
«Κατά την ταπεινή μου άποψη», αναφέρει, «ήταν λάθος να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής μου αντί να μου ζητηθεί να συνεργαστώ εθελοντικά με τις πληροφορίες που έχω για εσάς (απευθύνεται στον ανακριτή). Και συνεχίζει με νόημα: «Εχω πολλά ακόμη να πω, αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω περισσότερο από τον χρόνο σας».
Ο Φουάντ αλ Ζαγιάτ, ο οποίος μέσω της επιστολής του εμφανίζεται να κατοικεί τον τελευταίο χρόνο στη Δαμασκό της Συρίας, αναφέρει ενδιαφέροντα στοιχεία για τις μίζες των εξοπλιστικών, που αποτελούν αντικείμενο ενδελεχούς διερεύνησης εκ μέρους των ελληνικών δικαστικών Αρχών. Σπεύδει να δηλώσει ότι δεν έχει σχέση με τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο ούτε με άλλους εμπλεκομένους στην υπόθεση με τις μίζες. «Αρχικά», ισχυρίζεται μεταξύ άλλων, «θα ήθελα να σας αναφέρω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον κύριο Απόστολο - Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν είχα σχέση μαζί του ή με το προσωπικό του, ή με το υπουργείο, ή με τον ονομαζόμενο Ζήγρα».
Στη συνέχεια διατείνεται πως δεν είχε οφέλη από την υπόθεση των εξοπλιστικών (φέρεται να έχει διακινήσει μέσω ελβετικής τράπεζας μεγάλα ποσά από τις μίζες στην προμήθεια των TorM1) και σημειώνει: «Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε έδωσα υποσχέσεις σε αυτόν (τον Τσοχατζόπουλο) ή στο στενό περιβάλλον, όπως επίσης δεν επωφελήθηκα από τη θέση που κατείχε ή τις δραστηριότητές του».
Επίσης αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ντίνο Μιχαηλίδη, που εμπλέκεται –έχει παραπεμφθεί σε δίκη και κρατείται– στις μίζες για τα εξοπλιστικά. «Η οποιαδήποτε σχέση με τον κ. Μιχαηλίδη», αναφέρει, «ήταν πάντα νόμιμη και εντός του πλαισίου του αμοιβαίου σεβασμού», ενώ προσθέτει σε άλλο σημείο πως «κάθε επαγγελματική μου σχέση με τον κ. Μιχαηλίδη ήταν αυστηρά ως δικηγόρος και σύμβουλος, η οποία περιορίστηκε στην Ελβετία, στην Αγγλία και στο Κουβέιτ, και δεν είχε σχέση με οτιδήποτε στην Ελλάδα».
Στην επιστολή εξηγεί ότι δεν διαφεύγει τη σύλληψη γιατί δεν βρέθηκε στην Ελλάδα όταν εκδόθηκαν τα εντάλματα για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, αλλά πληροφορήθηκε στο Λονδίνο για το ένταλμα, ενώ ζητεί από τον ανακριτή να καταλάβει γιατί δεν έσπευσε να παραδοθεί. «Ελπίζω να μπορέσετε να εκτιμήσετε γιατί δεν επέλεξα να καθίσω στη φυλακή σας με εσφαλμένες υποθέσεις».
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αποστροφή της επιστολής του για καταδικασθέντα μάρτυρα στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, που δεν τον κατονομάζει αλλά τον φωτογραφίζει, για τον οποίο αναφέρει: «Εχει μεγάλο λογαριασμό στην τράπεζα HSBC στον Λίβανο, ο οποίος είναι αδήλωτος στις ελληνικές Αρχές».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου