10.3.14

"Ποια Ελλάδα ανακάμπτει;"...


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών του κόμματος, στο...
θέατρο «Βεάκη» ανέφερε ότι το πραγματικό ερώτημα των ευρωεκλογών αλλά και των εκλογών για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση είναι «υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων η χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από την βάρβαρη πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονοπωλίων, κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι όταν ο πρωθυπουργός λέει πως η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, «αυτή δεν είναι η Ευρώπη που κατοικούν οι λαοί της, με ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ένωση των καπιταλιστικών κρατών, γι' αυτό είναι και θα είναι βαθιά αντιλαϊκή».

«Είναι η ΕΕ των 26 εκ. ανέργων και των 120 εκ. που ζουν στο όριο της φτώχειας. Αυτή είναι η Ευρώπη της ΝΔ. Της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «περισσότερη «Ευρώπη» σημαίνει περισσότερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια για τους λαούς της, περισσότερα κέρδη για τα μονοπώλια της».

«Η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία για να πάρει σάρκα και οστά η κοινωνική ιδιοκτησία, ο παραγωγικός συνεταιρισμός, ο εργατικός λαϊκός έλεγχος, ο πανεθνικός προγραμματισμός με περιφερειακή και τοπική εξειδίκευση, με σχεδιασμένη κατανομή και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, για να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος, ούτε μία άνεργη γυναίκα, μπορεί σήμερα να προβληματίσει, τελικά να πείσει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, τον οποίο βαδίζοντάς τον, ο λαός θα γίνει αφέντης, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στην αποστροφή του κ. Σαμαρά ότι «η Ελλάδα ανακάμπτει», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «μπορεί και να μην διαφωνήσουμε, αλλά εδώ πρέπει να μπει ταξικά το ερώτημα «ποιά Ελλάδα ανακάμπτει;»

«Η Ελλάδα των 500 Ελλήνων, που έχουν πάνω από 600 δισ., ανακάμπτει, γιατί η εργατική τάξη, ο λαός της εξακολουθούν και θα συνεχίζουν να ζουν με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, θα συνεχίσουν να ακριβοπληρώνουν την παιδεία των παιδιών τους, την υγεία της οικογένειας τους» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα που ανακάμπτει και βγαίνει από την κρίση, δεν πρόκειται να δώσει πίσω στο 1,5 εκ. των ανέργων, τη δουλειά που είχαν με το μισθό και τα δικαιώματα που είχαν»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: