10.3.14

Μετά το 2009, η Πειραιώς είναι η πρώτη τράπεζα που βγαίνει στις αγορές ...



Στο 5,25% με 5,5% εκτιμάται η απόδοση του ομολογιακού 500 εκατ.
Οι προσφορές θα ξεπεράσουν τα 1,2 δισεκ. ευρώ...
Μεταξύ 5,25% με 5,5% εκτιμάται η απόδοση του ομολογιακού δανείου – χωρίς εξασφαλίσεις – που εκδίδει άμεσα η τράπεζα Πειραιώς.
Πρόκειται για ...
την πρώτη έξοδο τράπεζας στις αγορές με στόχο να ενισχύσει την ρευστότητα της μέσω 3ετούς ή 5ετούς ομολόγου.
Η Πειραιώς με την κίνηση της αυτή αποδεικνύει ότι επιστρέφει στις αγορές εκδίδοντας κοινό ομολογιακό χωρίς εξασφαλίσεις στηριζόμενη αποκλειστικά στην φερεγγυότητα της.
Σύμβουλοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.
Την τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί road show με στόχο το αργότερο στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα προχωρήσει η έκδοση του κοινού ομολογιακού.
Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις η απόδοση του ομολογιακού εκτιμάται μεταξύ 5,25% με 5,5% και θα είναι 100% επιτυχής καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.
Εκτιμάται ότι οι προσφορές θα ξεπεράσουν τα 1,2 δισεκ. ευρώ.
Μπορεί τα 500 εκατ να μην είναι μεγάλη έκδοση αλλά σίγουρα αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα εξόδου στις αγορές από την μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, την τράπεζα Πειραιώς.
Η σημειολογία της επιτυχίας του εγχειρήματος θα είναι τεράστιας σημασίας.
Οι τράπεζες προηγήθηκαν της εξόδου της Ελλάδος στις αγορές και αυτό θα αποτελέσει μια καλή αφορμή για έξοδο της Ελλάδος στις αγορές.
Η Blackrock θα διαδραματίσει καίριο ρόλο όπως έχουμε σημειώσει.
Η Ελλάδα θα εκδώσει 2,5 με 3 δισεκ. Private placement 5ετούς διάρκειας τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, με επιτόκιο 5,5% με την Blackrock να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: