Αιχμές κατά της πρωτοβουλίας των 58 άφησε ο πρόεδρος της Δράσης, ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συνεργασίας σε όσα στελέχη της κεντροαριστεράς διαχωρίζουν τη θέση τους από ...
την κυβερνητική πολιτική, αλλά και σε στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων.
Ο κ.Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον υποψήφιο των φιλελεύθερων για την προεδρία της Κομισιόν Γκυ Φερχόφσταντ και επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Ευρωκοινοβούλιο, ανακοίνωσε πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή, αλλά θα προτείνει στο συνέδριο της Δράσης την αντιπρόεδρο του κόμματος Αντιγόνη Λυμπεράκη πρώτη είτε στο ψηφοδέλτιο της Δράσης είτε σε αυτό μίας ευρύτερης συμμαχίας που επιδιώκεται.
Στο ερώτημα εάν θα συνεργαστεί με τους 58 στις ευρωεκλογές, σχολίασε πως η Δράση θα συνεργαστεί με όποιον πιστεύει ότι χρειάζεται αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής και “με όποιον τραβήξει διαχωριστική γραμμή με την κυβερνητική πολιτική όχι με όποιον στηρίζει αυτό που υφίσταται στο όνομα του φόβου”.
Ο κ.Σκυλακάκης πρόσθεσε ότι “αυτό που χρειάζεται είναι πραγματική αλλαγή πολιτικής όχι πως θα αναγεννηθεί ο σοσιαλιστικός χώρος ή πως θα γεννηθεί ο φιλελεύθερος. Όχι συνεργασία για να στηριχθεί αυτό που πρέπει να φύγει”.
Διευκρίνισε πάντως πως δεν αποκλείει συνεργασία με τους 58 “αν υπάρξει αυτή η διαχωριστική γραμμή” καλώντας τους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους έναντι της κυβερνητικής πολιτικής και δήλωσε: “Είμαστε ανοιχτοί και σε συνεργασία ακόμη και με τη ΔΗΜΑΡ. Οι δημοκράτες αριστεροί που θέλουν μεταρρυθμίσεις είναι πιθανοί σύμμαχοι”.
Η αντιπρόεδρος της Δράσης κ.Λυμπεράκη σημείωσε σκωπτικά πως: “Όταν έρχεται η ώρα να διευκρινίσουμε ποιοι μας έφεραν ως εδώ με ονοματεπώνυμο, οι 58 έχουν μεγάλη δυσκολία”.
Ο κ.Φερχόφσταντ αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές και υποστήριξε πως: “Οι φιλελεύθεροι είμαστε η εναλλακτική στους ευρωσκεπτικιστές, έχουμε κριτική προσέγγιση απέναντι στην Ευρώπη. Εκείνοι λένε πως εάν γυρίσουμε στα εθνικά σύνορα θα εξαφανιστούν όλα τα προβλήματα η ανεργία, η ανταγωνιστικότητα σε σχέση με την Κίνα, η μετανάστευση. Εμείς λέμε ότι η Ευρώπη δε λειτουργεί, όμως δε χρειάζεται λιγότερη Ευρώπη αλλά μία άλλη Ευρώπη”.
Τάχθηκε υπέρ της οικονομικής ένωσης και της τραπεζικής ένωσης και εξέφρασε την άποψη πως “εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το 2010 είχαν σταθεί πιο αλληλέγγυοι στην Ελλάδα και είχαν αντιδράσει άμεσα δε θα είχαμε ελληνική κρίση”.
Δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται να αλλάξει δραστικά το πρόγραμμα στην Ελλάδα, χρειάζονται λιγότεροι φόροι, γρηγορότερες μεταρρυθμίσεις και να υποστηριχθεί περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας, διότι όπως ανέφερε χρειάζεται και πολιτική ανάπτυξης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου