5.1.14

Μεγάλες ανατροπές σε κόμματα και πρόσωπα στη Θεσσαλονίκη...



Από το τέλος Νοεμβρίου ως τα μέσα Δεκεμβρίου διεξήχθησαν αρκετές δημοσκοπήσεις, κυρίως για λογαριασμό κομμάτων αλλά και ενδιαφερομένων για να είναι...
υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Νέος κύκλος ανάλογων ερευνών αναμένεται να ξεκινήσει από την προσεχή εβδομάδα. Όλα αυτά τα ευρήματα θα συνεκτιμηθούν και θα βαρύνουν αποφασιστικά στις αποφάσεις τις οποίες θα κληθούν να λάβουν ως το τέλος του μήνα κόμματα αλλά και πιθανοί υποψήφιοι σχετικά με τα πρόσωπα που θα αναμετρηθούν στις αυτοδιοικητικές κάλπες.
 Ειδικότερα όσον αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης, έρευνες διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και θα διεξαγάγει τουλάχιστον άλλη μία, προτού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λάβει την τελική απόφασή του για το πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Τη δική του έρευνα έκανε στις αρχές Δεκεμβρίου και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Τη δημοσκόπηση διενήργησε η “Metron Analysis”, με την οποία ο κ. Μπουτάρης είχε επιτυχημένη συνεργασία κατά την προεκλογική περίοδο του 2010. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας παρουσιάζει σήμερα η “ΜτΚ”.

Η έρευνα περιλαμβάνει τέσσερα σκέλη. Στο πρώτο αποτυπώνεται η διάταξη των κομμάτων στο πεδίο του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου σημειώνονται σημαντικές ανακατατάξεις σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου 2012. Στο δεύτερο σκέλος διερευνάται η εικόνα που έχουν οι πολίτες για το έργο της δημοτικής αρχής αλλά και η ιεράρχηση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Στο τρίτο και τέταρτο σκέλος μετρώνται οι πιθανοί υποψήφιοι δήμαρχοι στα επί μέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, αλλά και ως προς την αναγνωρισιμότητα, τη δημοφιλία και εντέλει την προτίμηση που δείχνει προς αυτούς το κοινό.

Πρόθεση ψήφου: Απόλυτη ισοπαλία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικά πολιτικά μηνύματα τα οποία θα πρέπει να αξιολογήσουν οι τοπικές αλλά και οι κεντρικές ηγεσίες των κομμάτων προκύπτουν από το πρώτο σκέλος της έρευνας. Τα σπουδαιότερα αφορούν βεβαίως την κυβέρνηση και ειδικότερα τα δύο κόμματα που τη συναποτελούν, όμως υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι βέβαιο πως θα απασχολήσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι ως προς την πορεία της χώρας αλλά και για όσα αναμένονται να συμβούν το 2014 εμφανίζονται οι πολίτες. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 72% απαντά “προς τη λάθος κατεύθυνση”, έναντι 23% που θεωρεί πως η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ποσοστό των αρνητικών εκτιμήσεων μπορεί να είναι μικρότερο από αυτό του Νοεμβρίου του 2010 (ήταν 76%), ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στους απαισιόδοξους περιλαμβάνεται το 38% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (52% βλέπουν τα πράγματα προς τη θετική κατεύθυνση) και το 40% του ΠΑΣΟΚ (51% θετικά), αλλά και το 94% του ΣΥΡΙΖΑ, το 98% των ΑΝΕΛ, το 95% του ΚΚΕ και το 72% της ΔΗΜΑΡ.

ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ

Επί πλέον το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε τα πράγματα θα πάνε χειρότερα (40% ψηφοφόροι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, 83% ΣΥΡΙΖΑ), έναντι του 15% που θεωρεί ότι θα πάνε καλύτερα (31% ΝΔ, 32% ΠΑΣΟΚ, 5% ΣΥΡΙΖΑ), και 21% πιστεύει ότι θα παραμείνουν ίδια (26% ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, 11% ΣΥΡΙΖΑ).

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 65% την κρίνει αρνητικά (28% ΝΔ, 33% ΠΑΣΟΚ, 91% ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, 67% ΔΗΜΑΡ, 87% ΚΚΕ), το 27% θετικά (61% ΝΔ, 59% ΠΑΣΟΚ, 5% ΣΥΡΙΖΑ, 21% ΔΗΜΑΡ). Μεταξύ των κατοίκων των έξι δημοτικών κοινοτήτων θετικότερη γνώμη για την κυβέρνηση έχουν αυτοί της 1ης Δ.Κ. (41%) και αρνητικότερη της 2ης Δ.Κ. (73%).

Περισσότερο αρνητική, ωστόσο, είναι η γνώμη των πολιτών για την αξιωματική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα το 74% έχει αρνητική γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ (90% ΝΔ, 84% ΠΑΣΟΚ, 81% ΔΗΜΑΡ, αλλά και το 38% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ). Θετική γνώμη έχει το 15% (45% του ΣΥΡΙΖΑ, 5% ΝΔ, 10% ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου και ειδικότερα στο ερώτημα “εάν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε;”, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται απολύτως ισοδύναμοι λαμβάνοντας από 18,4%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7,7% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 4,5%, ΚΚΕ με 3,4%, ΔΗΜΑΡ με 2,2%, ΑΝΕΛ και Οικολόγοι Πράσινοι από 1,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 33,4%. Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή δηλαδή στα έγκυρα) ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν στο 27,6% και ακολουθούν: ΧΑ 11,6%, ΠΑΣΟΚ 6,8%, ΚΚΕ 5,1%, ΔΗΜΑΡ 3,4%, ΑΝΕΛ και Οικολόγοι 2,7% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,9%.

Από την ισοπαλία κερδισμένος πάντως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού στις εκλογές του Ιουνίου 2012 στον δήμο Θεσσαλονίκης η ΝΔ ήταν μπροστά με 7,9 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς είχε πάρει 32,4% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ, 10% του ΠΑΣΟΚ, 8% της ΔΗΜΑΡ, 7,8% των ΑΝΕΛ, 5,8% της ΧΑ, 0,9% των Οικολόγων και 0,3% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Χαμηλά είναι τα ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων σε σχέση με τις εκλογές του 2012, με τη ΝΔ στο 57,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 43,7% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 67,5%. Στους άνδρες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ (19,5%) και ακολουθούν ΝΔ (17,6%) και ΧΑ (10,6%), ενώ στις γυναίκες πρώτη είναι η ΝΔ (19,1%) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,4%. Ως προς τις ηλικίες η ΝΔ σημειώνει την καλύτερη επίδοσή της στους πολίτες άνω των 65 (40,9%) και ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 18-34 (23,7%). Επίσης η ΝΔ υπερέχει στη μεσαία και ανώτερη τάξη αλλά και σε αυτούς με μέσο εκπαιδευτικό επίπεδο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στους μικρομεσαίους και στην εργατική τάξη και σε αυτούς που βρίσκονται σε ανώτερο εκπαιδευτικό επίπεδο.

Αξιολόγηση έργου: Θετικό το πρόσημο για τη δημοτική αρχή

Η αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής καθώς και η γνώμη των Θεσσαλονικέων ως προς τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους περιλαμβάνονται στο δεύτερο σκέλος της έρευνας.

Το πρόσημο για τη δημοτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης είναι θετικό, καθώς το 54% των ερωτηθέντων αξιολογούν ως “μάλλον θετικό” το έργο της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη, έναντι 36% που το αξιολογούν ως “μάλλον αρνητικό”. Θετικά αποτιμά το έργο της δημοτικής αρχής το 37% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 58% του ΣΥΡΙΖΑ, το 87% του ΠΑΣΟΚ, το 79% της ΔΗΜΑΡ, το 31% του ΚΚΕ, το 39% των ΑΝΕΛ και το 42% της ΧΑ. Αρνητικά το αξιολογούν το 52% της ΝΔ, το 34% του ΣΥΡΙΖΑ, το 8% του ΠΑΣΟΚ, το 12% της ΔΗΜΑΡ, το 50% του ΚΚΕ, το 56% των ΑΝΕΛ και το 57% της ΧΑ. Ως προς τις δημοτικές κοινότητες τις καλύτερες επιδόσεις της σημειώνει η δημοτική αρχή σε Τριανδρία (60% θετικές γνώμες) και 4η Δ.Κ. (56%) και τις χειρότερες στην 5η Δ.Κ. (51% θετικές γνώμες, 38% αρνητικές).

“ΑΓΚΑΘΙ” Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η καθαριότητα εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή του πίνακα των προβλημάτων της καθημερινότητας με βάση την αξιολόγηση των Θεσσαλονικέων. Ως το σοβαρότερο πρόβλημα το θεωρεί το 41% των ερωτηθέντων και ακολουθούν το κυκλοφοριακό (16%), η έλλειψη πάρκινγκ (14%), η ανεργία (12%), οι συγκοινωνίες (11%), η εγκληματικότητα και η ελλιπής αστυνόμευση (10%), το οδικό δίκτυο (7%) κ.ά. Σε σχέση με παλιότερες έρευνες της ίδιας εταιρείας το πρόβλημα της καθαριότητας όπως και αυτό της ανεργίας φαίνεται να οξύνονται, ενώ υποχωρούν αυτά του κυκλοφοριακού και της έλλειψης χώρων στάθμευσης. Εντονότερα αισθάνονται το πρόβλημα της καθαριότητας οι κάτοικοι της 5ης και της 4ης Δ.Κ., ηλικίας 45 έως 64 ετών, του κυκλοφοριακού οι κάτοικοι της 1ης Δ.Κ., ηλικίας 18-34, και της ανεργίας οι κάτοικοι της 4ης Δ.Κ. και της Τριανδρίας, ηλικίας 35-54 ετών.

Όσον αφορά κάποιες επί μέρους δράσεις της δημοτικής αρχής “θετικά και μάλλον θετικά” αξιολογούν την ανάπλαση της παραλίας το 81%, την ανακύκλωση το 71%, τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών το 66%, τον φωτισμό των δρόμων το 63%, το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης το 60%, τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης δημοτών το 59%, τις αστικές αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις το 58%.

ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΥΑΘ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ως προς τη δρομολογούμενη πώληση της ΕΥΑΘ το 76% των πολιτών τάσσεται κατά (92% ΣΥΡΙΖΑ, 67% ΔΗΜΑΡ, 62% ΠΑΣΟΚ, 58% ΝΔ) και υπέρ μόλις το 18% (35% ΝΔ, 30% ΠΑΣΟΚ, 26% ΔΗΜΑΡ). Αντίθετους βρίσκει τους Θεσσαλονικείς η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας σε ποσοστό 71% (78% ΣΥΡΙΖΑ, 76% ΠΑΣΟΚ, 71% ΝΔ, 68% ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ), ενώ συμφωνεί το 24%. Οι πολίτες εναντιώνονται επίσης στη σχεδιαζόμενη μείωση του προσωπικού στους δήμους σε ποσοστό 57%, ενώ το 34% συμφωνεί.

Πιθανοί υποψήφιοι: Σαφές προβάδισμα Μπουτάρη

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το τρίτο σκέλος της έρευνας, το οποίο αφορά στη γνώμη των Θεσσαλονικέων ως προς τα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται ως πιθανά να διεκδικήσουν το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Βεβαίως, προς στιγμήν οι μόνες ανακοινωθείσες υποψηφιότητες είναι αυτές του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην πράξη” Χρήστου Μάτη. Ωστόσο, στην τοπική πολιτική πιάτσα συζητούνται ήδη εντόνως αρκετά ονόματα, όπως αυτά του βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου από τη Νέα Δημοκρατία. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο νυν επικεφαλής της παράταξης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος, ενώ μεταξύ των ονομάτων που συζητούνται περιλαμβάνεται και αυτό του καθηγητή του ΑΠΘ Άρι Καζάκου. Όλα αυτά τα πρόσωπα, καθώς και του επικεφαλής της προσκείμενης στο ΚΚΕ “Λαϊκής Συσπείρωσης” Γιάννη Δελλή, περιελήφθησαν στην εν λόγω έρευνα.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΘΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ

Ισχυρή αναγνωρισιμότητα παρουσιάζουν οι κ. Μπουτάρης, Ιωαννίδης και Καλαφάτης. Αντιθέτως, σημαντική υστέρηση στον τομέα αυτό εμφανίζουν οι κ. Δελλής, Καζάκος και Σιμόπουλος. Συγκεκριμένα τον νυν δήμαρχο γνωρίζουν οι 99 στους 100 (97 στους 100 ήταν κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο τον Νοέμβριο του 2010). Θετικό ισοζύγιο εμφανίζουν και οι κ. Ιωαννίδης (82%) και Καλαφάτης (81%) και ακολουθούν με αρνητικό ισοζύγιο οι κ. Μηταφίδης (49%), Μάτης (38%), Σιμόπουλος (36%), Καζάκος και Δελλής (30%).

Τον κ. Μπουτάρη κρίνει “θετικά και μάλλον θετικά” το 56% (ήταν 45% τον Νοέμβριο του 2010) και “αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 42% (ήταν 45% τον Νοέμβριο του 2010). Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους υπόλοιπους είναι: Ιωαννίδης 41% θετικά, 36% αρνητικά, Καλαφάτης 36% θετικά, 32% αρνητικά, Μηταφίδης (22%-16%), Μάτης (16%-13%), Σιμόπουλος (14%-12%), Καζάκος (11%-11%) και Δελλής (10%-12%).

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΩΤΟΙ

Ειδικότερα όσον αφορά το προφίλ της δημοτικότητας των τεσσάρων πρώτων:

- Για τον Γ. Μπουτάρη θετική γνώμη έχει το 92% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 85% της ΔΗΜΑΡ, το 58% του ΣΥΡΙΖΑ και το 42% της ΝΔ και του ΚΚΕ. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καλύτερες επιδόσεις στις γυναίκες (59% θετικές γνώμες έναντι 54% στους άνδρες), στις ηλικίες 55 και άνω, στους μικρομεσαίους και στην ανώτερη τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες (62%) και στην 4η δημοτική κοινότητα (59%).

- Για τον Γ. Ιωαννίδη θετική γνώμη έχει το 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 42% των ΑΝΕΛ, το 41% του ΠΑΣΟΚ, το 31% της ΔΗΜΑΡ και της ΧΑ και το 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής της ΝΔ έχει καλύτερες επιδόσεις στους άνδρες (41% θετικές γνώμες, έναντι 40% στις γυναίκες), στις ηλικίες άνω των 55 ετών, στην ανώτερη τάξη (62%) και σε νοικοκυρές, συνταξιούχους (53%) και μεταξύ των κατοίκων της 5ης και της 2ης Δ.Κ. (45% και 42% αντιστοίχως)

- Για τον Στ. Καλαφάτη θετική γνώμη έχει το 68% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 41% του ΠΑΣΟΚ, το 34% της ΧΑ, το 30% των ΑΝΕΛ, το 28% της ΔΗΜΑΡ και το 16% του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός έχει καλύτερες επιδόσεις στους άνδρες (38% έναντι 35% στις γυναίκες), στις ηλικίες άνω των 65 ετών, στην ανώτερη τάξη (60%), στις νοικοκυρές και στους συνταξιούχους (55% και 53% αντίστοιχα) και στους κατοίκους της 1ης Δ.Κ. (42%).

- Για τον Τρ. Μηταφίδη θετική γνώμη έχει το 36% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 33% του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκει, το 32% της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ και το 20% της ΝΔ. Είναι περισσότερο συμπαθής στους άνδρες, στις ηλικίες 45-64, στους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και μεταξύ των κατοίκων της 4ης και της 5ης Δ.Κ.

Ειδικότερα όσον αφορά τον κ. Μπουτάρη λόγω της τρέχουσας θητείας του στον δήμο υπήρχε στην έρευνα η επί πλέον ερώτηση σχετικά με το αν η παρουσία του στον δημαρχιακό θώκο έκανε “μάλλον καλό ή μάλλον κακό στην πόλη”. Το 63% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έκανε μάλλον καλό (45% ΝΔ, 70% ΣΥΡΙΖΑ, 92% ΠΑΣΟΚ, 86% ΔΗΜΑΡ), έναντι του 24% που θεωρεί ότι έκανε μάλλον κακό (36% ΝΔ, 18% ΣΥΡΙΖΑ, 2% ΠΑΣΟΚ, 7% ΔΗΜΑΡ).

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

Στο ερώτημα “ποιον θα θέλατε για επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης;” τα αποτελέσματα που προέκυψαν μέσω αυθόρμητων απαντήσεων (από ανοιχτή λίστα πιθανών υποψηφίων) δείχνουν ένα σαφέστατο προβάδισμα του κ. Μπουτάρη, ο οποίος συγκεντρώνει την αποδοχή περίπου του 1/3 των ερωτηθέντων (30%), και ακολουθούν μακράν οι κ. Ιωαννίδης και Καλαφάτης με 7%, στο 2% είναι οι κ. Γκιουλέκας (ο οποίος δήλωσε προ εβδομάδων ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος) και Μηταφίδης, ενώ 1% συγκεντρώνουν οι κ. Μάτης, Καζάκος αλλά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος πάντως δεν δύναται έτσι κι αλλιώς να είναι υποψήφιος, ωστόσο κάποιοι από τους ερωτηθέντες τον επέλεξαν. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τέσσερις στους δέκα ουσιαστικά δεν τοποθετήθηκαν, καθώς άλλοι δήλωσαν πως δεν έχουν συγκεκριμένη προτίμηση (12%), ενώ το 28% απέφυγε να απαντήσει.

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίζει τα ισχυρότερα ερείσματα σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ιωαννίδης σε ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΧΑ και ο κ. Καλαφάτης σε ΝΔ και ΧΑ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η έρευνα έγινε από την εταιρεία Metron Analysis για λογαριασμό της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”. Διεξήχθη στο διάστημα από 5 έως 10 Δεκεμβρίου 2013 σε δείγμα 1.201 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω, κατοίκων και ψηφοφόρων του δήμου Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά την ταυτότητα του δείγματος, το 54% ήταν άνδρες και το 46% γυναίκες, το 56% μέσου εκπαιδευτικού επιπέδου, το 39% ανώτερου και το 5% κατώτερου, προερχόμενοι από όλα τα κοινωνικά στρώματα (εργάτες, μεσαία τάξη, μικρομεσαίοι, ανώτερη τάξη), από διάφορες επαγγελματικές ομάδες (ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι, νοικοκυρές, φοιτητές, άνεργοι κ.ά.), από όλο το πολιτικό φάσμα κ.ο.κ. Η κατανομή του δείγματος έγινε επίσης ανά δημοτική κοινότητα, αναλόγως του μεγέθους της.

Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: