Από τη διαδικασία ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών απέχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταγγέλλοντας...
ως παράνομη τη διαδικασία, επειδή δεν εκφωνούνται από τους καταλόγους τα ονόματα των τριών βουλευτών του κόμματος που βρίσκονται προφυλακισμένοι.
«Επιθυμώ την άρση της ασυλίας μου για να μάθω ποιος ο λόγος να μεταφέρω μία σφαίρα στο στόμα του λύκου», είπε η Ελένη Ζαρούλια, επισημαίνοντας με νόημα ότι αυτή δεν “χτύπησε” κατά την είσοδό της στα κρατητήρια. «Τα δικαστήριά σας δεν με αφορούν, αλλά υπολογίζω τη θεία δίκη», είπε, καταγγέλλοντας ως παράνομη την κράτηση τριών βουλευτών, εκ των οποίων ένας είναι αρχηγός νομίμως εκλεγμένου κόμματος, όπως είπε. «Εσείς εδώ μέσα τους καταργείτε ακόμα και από κατάλογο», είπε, σημειώνοντας ότι έγκριτοι συνταγματολόγοι δηλώνουν ότι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να ασκούν καθήκοντά τους και κατηγορώντας μία εισαγγελέα για “κατάχρηση εξουσίας” όταν τους απαγορεύει αυτή την άσκηση. «Είστε οι χειρότεροι τύραννοι που έχει γνωρίσει ο τόπος», συνέχισε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για “μαφιόζικες τεχνικές” προκειμένου να περάσει τα αντιλαϊκά σχέδιά της.
Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Την άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο Στάθης Μπούκουρας, σημειώνοντας ότι έχει ο ίδιος εδώ και ενάμιση χρόνο υποβάλει μήνυση κατά του δημάρχου Κορίνθου, κατηγορώντας τον ότι στοχοποιεί και απαξιώνει βουλευτές, κάτι για το οποίο υποστήριξε ότι υπάρχουν σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο, ότι αμφισβητεί τη δικαιοσύνη και “τραμπουκίζει” πολίτες, αναφερόμενος μάλιστα ειδικά σε χειροδικία κατά νεαρής γυναίκας με μωρό στα χέρια. Επικαλούμενος μάλιστα την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια, ζήτησε να γίνει έρευνα στα οικονομικά του δήμου Κορίνθου, καθώς και σε πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχει αιφνίδιος πλουτισμός.
Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Το ζήτημα της νομιμότητας της διαδικασίας, έθεσε από την πλευρά του και ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάνοντας λόγο για «παράνομη ψηφοφορία» και για “επίορκους” που αποφάσισαν να διαγράψουν από τη λίστα των βουλευτών, τρεις εκλεγμένους βουλευτές από 500.000 πολίτες, κάτι που όπως είπε, σημαίνει κατάλυση του πολιτεύματος επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Προανήγγειλε, λοιπόν, την αποχή της Χρυσής Αυγής από την ψηφοφορία. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι είναι υποκριτικό όταν ένας συνήγορος δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του, διεγράφη αυτομάτως από τη ΝΔ με την οποία είχε οργανική σχέση. «Εσείς κύριε πρόεδρε, είχατε υπερασπιστεί Πακιστανούς, αλλά δεν διαγραφήκατε», είπε, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Όσον αφορά στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται, υποστήριξε ότι του αποδίδεται άσκηση βίας, υποστήριξε ότι πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και δεκάδες τηλεοπτικοί σταθμοί κατέγραψαν ότι ουδέποτε άσκησε βία. «Όταν έλαβα τον λόγο στο Μελιγαλά, επιτέθηκα με σφοδρότητα και οξείς χαρακτηρισμούς στον Βενιζέλο», είπε, αναφερόμενος ειρωνικά σε όσα μετέδιδε το ΑΠΕ. «Κατηγορούμαι επειδή άσκησα πολιτική κριτική στον Βενιζέλο», συνέχισε, τονίζοντας ότι το διακύβευμα είναι αν έχει δικαίωμα, όχι ένας βουλευτής, αλλά ένας απλός πολίτης να κρίνει ένα πολιτικό πρόσωπο. «Αν πηγαίνω στη δικαιοσύνη επειδή άσκησα κριτική σε κάποιον που εμπλέκεται σε σκάνδαλα, θα πρέπει να πάνε όχι το 2,7% του ΠΑΣΟΚ που και αυτοί τον βρίζουν, αλλά και το 97,3% των υπολοίπων πολιτών», είπε.
Την άρση της ασυλίας του είχε απαιτήσει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, ενώ τον λόγο δεν πήραν ο Ηλίας Παναγιώταρος και η Μαρία Διακάκη.
Πηγή: real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου