13.9.13

Τα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύσουν δισεκατομμύρια στις υποδομές της Ρωσίας...


Το εμιράτο του Αμπού Ντάμπι (ΗΑΕ) θα επενδύσει στις ρωσικές υποδομές 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτόν τον αριθμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη...
διάρκεια της συνάντησης του με το διάδοχο πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν.
Η ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης του Βλαντίμιρ Πούτιν με το διάδοχο πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι. Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε, ότι σε αυτό το στάδιο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και το Αμπού Ντάμπι ειδικότερα, αποτελούν έναν από τους κορυφαίους εταίρους της Μόσχας στη Μέση Ανατολή.

Έχουμε πολύ καλές προοπτικές και αυξητική τάση. Μεγάλες ευκαιρίες ανοίγονται στον τομέα της επενδυτικής συνεργασίας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, που επιτεύχθηκε συμφωνία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων σχετικά με την κοινή εργασία και τις πιθανές επενδύσεις ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ελπίζω ότι αυτό το έργο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με επιτυχία, και θα το υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Με τη σειρά του ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν σημείωσε, ότι και στα Εμιράτα είναι ικανοποιημένοι με την πρόοδο της εταιρικής σχέσης: "Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να οικοδομήσουμε γέφυρες μεταξύ των δύο κρατών: της Ρωσίας και των ΗΑΕ. Ελπίζουμε ότι τα επενδυτικά σχέδιά μας θα υλοποιούνται και θα αναπτύσσονται".

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ότι υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων και του Υπουργείου Οικονομικών του Αμπού Ντάμπι. Μέσω αυτού του ταμείου τα κονδύλια θα έρθουν στη Ρωσία. Πρώτα απ’ όλα τα κονδύλια θα κατευθυνθούν στην ανάπτυξη των υποδομών: δρόμοι, αεροδρόμια, θαλάσσια λιμάνια.

Η νομική βάση για την αμοιβαία επωφελή τοποθέτηση των οικονομικών πόρων έχει ήδη δημιουργηθεί. Ισχύει μία διακυβερνητική συμφωνία, η συμφωνία για τη φορολόγηση του εισοδήματος από επενδύσεις. Τώρα στα Εμιράτα λειτουργούν περίπου 40 αντιπροσωπείες ρωσικών εταιρειών και περισσότερες από 350 κοινές επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής, του εμπορίου, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, του τουρισμού. Εκπροσωπούνται μεγάλες ρωσικές εταιρείες, όπως η «Λουκόιλ», η «Ροσνέφτ», η «Αλρόσα»...
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: