ΟΛΟΣ ο διάλογος, Τσοχατζόπουλου με τον πρόεδρο του δικαστηρίου...
Πέμπτη ημέρα της δίκης και ο πρώην υπουργός με παρέμβασή του στη διαδικασία αναφέρθηκε στους λόγους που ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. «Οι...
ενστάσεις μας έδωσαν τη δυνατότητα στο δικαστήριο να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν και να καταδείξουμε πως πρόκειται για μια πολιτική δίκη στο πρόσωπό μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια. Σαφώς και πρόκειται για πολιτική δίκη», ξεκίνησε να λέει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Και πρόσθεσε: «Κι αυτό γιατί εδώ μιλάμε για μια πολιτική, κυβερνητική απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ , δεν την πήρε ούτε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, ούτε ο πρωθυπουργός μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση. Τίποτε δεν μπορεί να κινηθεί στο χώρο της Αμυνας χωρίς το ΚΥΣΕΑ. Τότε λόγω των Ιμίων η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων ώστε να υπάρχει επαρκής ισχύς γιατί αυτό ήταν εθνικά απαραίτητο. Αυτή η απόφαση αφορά και την υπόθεση των υποβρυχίων που ήταν καθοριστικός παράγοντας ανασυγκρότησης του πολεμικού ναυτικού.
Ακολούθησε διάλογος του πρώην υπουργού με τον πρόεδρο του δικαστηρίου:
Πρόεδρος: Τα είπαν αυτά οι συνήγοροί σας...
Τσοχατζόπουλος: Δεν μπορεί να υπάρχουν υποψίες και κατηγορίες. Υπάρχουν στα χαρτιά αυτά.
Πρόεδρος: Τα λέει το βούλευμα αυτά. Αρκεί η άρνησή σας στην κατηγορία.
Τσοχατζόπουλος: Υπάρχει το θέμα της αποσβεστικής προθεσμίας όμως.
Πρόεδρος: Ελήφθη μια απόφαση, γι’ αυτό, από το δικαστήριο.
Τσοχατζόπουλος: Υπάρχουν όμως και οι νόμοι και το Σύνταγμα.
Πρόεδρος: Δεν είναι του παρόντος. Δεν έχουν σχέση αυτή τη στιγμή.
Τσοχατζόπουλος: Έχουν σχέση γιατί είναι καταλυτικός ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ.
Πρόεδρος: Το έχω καταγράψει ήδη 10 φορές για το ρόλο του ΚΥΣΕΑ. Είναι θέματα ουσίας και θα διερευνηθούν.
Τσοχατζόπουλος: Δεν υπάρχει δωροδοκία. Δεν το λέω κύριε πρόεδρε, το αποδεικνύω. Οχι, βάσει της νομοθεσίας, αλλά βάσει της πραγματικότητας. Σε αυτή την πολυεπίπεδο σύμβαση δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Πρέπει να ασχοληθούμε με τη σύμβαση κι αυτό ούτε η Βουλή το έκανε. Ρωτήστε τον κ. Καστανίδη, τον κ. Κατσιρώδη, την κ. Παπανδρέου, που η πρόταση που έφερε (σ.σ ο κ. Καστανίδης) στη Βουλή ήταν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ να κληθούν στη διαδικασία συζήτησης, όχι προς δίωξη βέβαια, αλλά για έρευνα. Θα είμαι παρών πάντα στη μάχη, όπου κι αν είμαι. Γιατί έχω περάσει πολλά.
Πρόεδρος: Έχετε υποστεί μια ταλαιπωρία...Θα τα δούμε όλα αυτά, τις πταίει....
Τσοχατζόπουλος: Απαράδεκτα. Πρόκειται για πολιτικές σκοπιμότητες. Σε μια βδομάδα μέσα, εγώ, η σύζυγός μου, η κόρη μου, η οικογένειά μου. Χωρίς να φταίνε τίποτα. Συλληφθήκαμε σε μια βδομάδα μέσα. Ενώ υπήρχε εκκρεμοδικία. Δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά.
Πρόεδρος: Δεν είναι φυσιολογικά, αν δε φταίει κάποιος. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Και αν αποδειχτεί κάποιος αθώος μπορεί να ζητήσει αποκατάσταση, ηθική και υλική.
Τσοχατζόπουλος: Να μην κουκουλωθούν άλλο τα πράγματα. Χρέος μου είναι η αλήθεια και η αντικειμενικότητα σε όλα όσα έγιναν. Αυτή είναι η άμυνά μου. Εχω χρέος να καταρρίψω αυτή την κατάσταση.
Πρόεδρος: Καλώς...
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η τακτική εισαγγελέας κ. Γεωργία Αδειλίνη.«Το δικαστήριο δεν μπορεί να αποφανθεί εάν οι συμβάσεις ήταν καλές ή κακές. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Τέτοιο ζήτημα δωροδοκίας για άλλο μέλος του ΚΥΣΕΑ δεν προέκυψε. Εάν ο κύριος Τσοχατζόπουλος έχει στοιχεία για άλλο πολιτικό πρόσωπο, να τα καταγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος: «Η δίκη αυτή είναι καθαρά ποινική και έχει ηθικό χαρακτήρα. Με την απόφαση του δικαστηρίου θα διατυμπανίσετε πως πρέπει να πράττουν πολιτικά πρόσωπα όταν καλούνται να ασκήσουν εξουσία».
real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου