Δεν τρομάζουν, δεν κοστίζουν και βελτιώνουν αισθητά τόσο την εικόνα της πόλης και τις προοπτικές της όσο και την καθημερινότητά μας
1. Να λειτουργήσουν κανονικά τα – κλειστά στη μεγάλη τους πλειονότητα – σιντριβάνια και οι...
κρήνες και να αυξηθούν σε αριθμό. Ομορφαίνουν την πόλη, ανακουφίζουν τη διάθεση και δροσίζουν, ειδικά το καλοκαίρι.
2. Να φροντιστούν και να επεκταθούν πάρκα και άλση- πού θα βρεθούν χρήματα; Εκεί που βρέθηκαν για να γίνει εσχάτως «σιδηρόφρακτο κάστρο» από τα τόσα κάγκελα το Πεδίο του Άρεως.
3. Να παραταθεί η λειτουργία και του ΗΣΑΠ Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 2π.μ., όπως συμβαίνει με το Αττικό μετρό. Το μέτρο είχε υιοθετηθεί ταυτόχρονα σε μετρό και ΗΣΑΠ αλλά «ξεχάστηκε» μετά τα τελευταία έργα στον Ηλεκτρικό προ τριετίας – άγνωστο γιατί. Ταυτόχρονα, να πυκνώσουν τα νυχτερινά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων (λειτουργούν μόλις 2 τέτοιες γραμμές σήμερα).
4. Να αποκατασταθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού από και προς το κέντρο της Αθήνας (δυο χρόνια τώρα χρειάζεται να περπατήσεις σχεδόν μισό χιλιόμετρο από και προς τον σταθμό μετεπιβίβασης ΣΚΑ-Αχαρνές, συν η μέχρι και ημίωρη αναμονή συρμού). Επίσης, ασανσέρ και κυλιόμενες είναι συχνότατα εκτός λειτουργίας στους περισσότερους σταθμούς – τόσο δύσκολο είναι να συντηρούνται στοιχειωδώς;
5. Να οργανώνονται τακτικά από δήμο, ΜΚΟ, φορείς κ.λπ. συλλογικότητες συναυλίες, παραστάσεις, παζάρια κ.λπ. εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, ιδιαίτερα στις υποβαθμισμένες περιοχές – έτσι μόνο θα ξαναπάρει ζωή το κέντρο και θ’ αρχίσει να το κυκλοφορεί πάλι ο Αθηναίος.
6. Να τελειώνει επιτέλους το ζήτημα του τζαμιού και γενικότερα της ανέγερσης ετερόδοξων λατρευτικών χώρων – δεν μπορεί να είμαστε η πιο «ταλιμπανική» από την ανάποδη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Η Αθήνα ανήκει σε όλους τους κατοίκους της.
7. Να αυξηθούν οι ποδηλατόδρομοι και να υιοθετηθούν τα δημοτικά ποδήλατα κοινής χρήσης. Δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κάνουν πλέον πετάλι, που η κρίση ανέδειξε σε είδος πρώτης ανάγκης κανονικά.
8. Να αποσυρθούν οι κλούβες με τους σκιαχτικούς σιδηρόφρακτους αστυνομικούς από τη «μόστρα» της πόλης, πράγμα που άλλωστε ουδεμία σχέση με την πραγματική ασφάλεια έχει, ενώ παραπέμπει σε κάτι ανάμεσα Καμπούλ και Βαγδάτη.
9. Να ενταχθούν σε κοινωνικά προγράμματα όσο το δυνατό περισσότεροι άστεγοι και τοξικοεξαρτημένοι και να εφαρμοστούν σοβαρές πολιτικές πρόληψης με άξονα τον άνθρωπο. Διαφορετικά, οποιαδήποτε συζήτηση για αναβάθμιση του κέντρου είναι άκυρη.
10. Να ξαναγίνει η Αθήνα ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Που σημαίνει, πέρα από τα τόσα της αξιοθέατα, να γίνει πιο κοσμοπολίτικη, πιο λειτουργική, φθηνότερη και φιλικότερη στον χρήστη.
Α.Θ.
enimerosi24.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου