11.4.13

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στις ΗΠΑ για τη βελτίωση του μεταναστευτικού νόμου...

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες στις περισσότερες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ζητώντας την αμερικανική υπηκοότητα για τους εκατομμύρια μετανάστες, που βρίσκονται στη χώρα χωρίς χαρτιά.
Οι συντονισμένες διαμαρτυρίες έχουν ως στόχο να...
πιέσουν το Κογκρέσο να αναλάβει δράση, την ώρα που η Γερουσία συζητά ένα νομοσχέδιο που αφορά μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό.

Τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα διαδήλωσαν στην Ατλάντα.

Διαδηλώσεις με τίτλο «Πορεία για την Υπηκοότητα» πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και δεκάδες άλλες πόλεις.

Οι αμερικανοί βουλευτές αναμένεται να καταθέσουν σύντομα νομοσχέδιο που θα ανοίγει τον δρόμο νομιμοποίησης των μεταναστών που διαμένουν στις ΗΠΑ, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις έρχονται μετά τις εκλογές, στις οποίες οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι στήριξαν τον Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι αποτελούν και την πλειονότητα των 11 εκατομμυρίων μεταναστών, χωρίς έγγραφα, που βρίσκονται σήμερα στις ΗΠΑ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αναγνωρίζει πως θα πρέπει να στηρίξει κάποιου είδους συμφωνία για το μεταναστευτικό εάν θέλει να κερδίσει περισσότερες ισπανόφωνες ψήφους.

Τετρακόσια πούλμαν μετέφεραν τους διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον, ώστε να ασκηθεί πίεση για βελτίωση του μεταναστευτικού νόμου που δεν έχει αλλάξει από το 2007, παρά τις εντεινόμενες αντιδράσεις και τις προσπάθειες βουλευτών και γερουσιαστών με σημαντικότερη την κίνηση «Dream Act» το 2010 που θα έδινε την αμερικανική υπηκοότητα σε νεαρούς μετανάστες, που έφθασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά.

Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Ιούνιο έδωσε, ωστόσο, τη δυνατότητα στους νεαρούς μετανάστες, που αφορούσε το «Dream Act» να ανανεώσουν για άλλα δύο χρόνια τη βίζα τους και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα ψηφιστούν οι μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώνουν τη μεταναστευτική νομοθεσία στις ΗΠΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: