...για τα όργια διαφθοράς στον ΕΟΤ και την ατιμωρησία!...
kourdistoportocali
Την ώρα που η κυβέρνηση πιέζεται για την ...ανακάλυψη επίορκων υπαλλήλων, προκειμένου να έρθει η "εξυγίανση" στο Δημόσιο, στελέχη σε δημόσιες υπηρεσίες "ανταμοίβονται" με... καλοπληρωμένες θέσεις στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι εμπλέκονται ποινικά σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης.
Τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα βέβαια, απάλλαξαν τους υπαλλήλους από κάθε εμπλοκή. Αντί όμως, τα στελέχη να παραμείνουν στις θέσεις τους έως ούτε ξεκαθαρίσουν και οι δικαστικές υποθέσεις, για τις οποίες ελέγχονται, τα υπηρεσιακά τους συμβούλια τους "παραχώρησαν" πριν μερικούς μήνες -επιβραβεύοντάς τους ουσιαστικά- θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους, με μηνιαίο εισόδημα που ξεπερνά τα δέκα χιλιάδες ευρώ.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλων του ΕΟΤ, οι οποίοι αν και είναι κατηγορούμενοι για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, κατορθώνουν να ελιχθούν συνεχώς σε καλύτερες θέσεις εργασίας, αφού -φυσικά- τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια φρόντισαν να τους αθωώσουν.
Πρόκειται για ποινικά εμπλεκόμενους στις υποθέσεις των οικονομικών ατασθαλιών πολλών χιλιάδων ευρώ στο υπουργείο Τουρισμού κατά τα έτη 2007 έως 2009. Συνολικά έξι δικογραφίες σχηματίστηκαν με βάση τα στοιχεία που έφεραν στο "φως" τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών - ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη διετία 2008-2009, αλλά και η περαιτέρω έρευνα. Μάλιστα, τα όσα αναφέρονται στις εκθέσεις οδήγησαν τη Δικαιοσύνη, τον Ιούνιο του 2011, στην απόφαση να διαβιβάσει τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν, στη Βουλή, με το ερώτημα για εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Μέχρι σήμερα όμως, η δικογραφία παραμένει ...στα συρτάρια της Βουλής, αφού ναι μεν έφτασε μέχρι εκεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όμως, δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενέργεια, με αποτέλεσμα τυχόν αδικήματα σε βάρος των διατελεσάντων υπουργών, Άρη Σπηλιωτόπουλου και Κ. Μαρκόπουλου, να έχουν πλέον παραγραφεί.
Οι ποινικές ευθύνες για τα μη-πολιτικά πρόσωπα, και συγκεκριμένα για υπαλλήλους και στελέχη του ΕΟΤ, παραμένουν και είναι υπό διερεύνηση. Μερικά από τα αδικήματα που ελέγχονται από δικαστικούς λειτουργούς, είναι απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση από την οποία επήλθε ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση δημόσιας περιουσίας των 150.000 ευρώ, απλή και άμεση συνέργεια σε αυτή, ψευδή βεβαίωση και άλλα.
Στις δεκάδες σελίδες των δικογραφιών, με τις οποίες κατηγορούνται και υπάλληλοι που έλαβαν πόστα με παχυλούς μισθούς στο εξωτερικό, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
*η ανάθεση σε εταιρεία της κατασκευής τουριστικού περιπτέρου στη Νέα Υόρκη, η οποία όμως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της προκήρυξης, αφού δεν συμπεριέλαβε στην προσφορά της την εγκατάσταση οθόνης. Οι υπάλληλοι, αν και γνώριζαν, φέρονται να μην ζήτησαν τη μείωση του τιμήματος της κατασκευής, επιβαρύνοντας τον ΕΟΤ περίπου 40.000 ευρώ.
*το περίφημο Lexus, αξίας 60.770, που είχε αγοραστεί το 2007, με σκοπό "την εξυπηρέτηση μετάβασης σε δύσβατα χιονοδρομικά κέντρα του τότε υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης". Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτομκίνητο παραμένει ακίνητο εδώ και χρόνια, καθώς...
*η μη-διενέργεια νόμιμου διαγωνισμού για διαφημιστικά δώρα, ύψους χιλιάδων ευρώ, τα οποία μάλιστα, φέρονται να αποστάλησαν, από τις εταιρείες στον ΕΟΤ πριν καν ο γενικός γραμματέας υπογράψει τη σχετική απόφαση.
"ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου