Στην EBU θα πληρώσουμε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ μόνο για να προβάλουμε το διαγωνισμό μουσικής.
Σεθρίλερ εξελίσσεται η συμμετοχή της χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.
Από τη...
μία υπάρχουν αυτοί που θέλουν «να κρατήσουν οι χοροί» και από την άλλη όσοιυποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι περιττή πολυτέλεια.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, καθώς στις 15 Δεκεμβρίου λήγειη διορία από την EBU, σχετικά με το αν η χώρα μας θα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμότραγουδιού.Η μία άποψη λοιπόν, υποστηρίζει ότι εν καιρώ κρίσης, δεν πρέπει να δώσουμε ταχρήματα για τη συμμετοχή μας, αφού το να πάμε Σουηδία θα κοστίσει αρκετά.
Χαρακτηριστικές μάλιστα είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ΣίμουΚεδίκογλου, που σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ηδημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στο διαγωνισμό τηςEurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα».
Σύμφωναμε πληροφορίες του Newsit, στην EBU θα πληρώσουμε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ γιανα προβάλουμε το διαγωνισμό της Eurovision, είτε συμμετέχουμε, είτε δενσυμμετέχουμε.
Η συμφωνία με την EBU,προκειμένου η ΕΡΤ να απολαμβάνει κι άλλα προγράμματα είναι σαφής, αφού ανάμεσαστις υποχρεώσεις της είναι και το φεστιβάλ τραγουδιού.
Ωστόσο στηνΕΡΤ ευελπιστούν ότι μέρος αυτού του ποσού θα καλυφθεί με διαφημίσεις.
Απότην άλλη μεριά όμως και σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, το συνολικόκόστος (μετάδοσης, επιλογής τραγουδιού και αποστολής) θα κοστίσει συνολικά γύρωστις 350 με 400 χιλιάδες. Το ποσό αυτό ακούγεται –και είναι- υψηλό για αυτή τηνπερίοδο, αλλά εκτός από τις 100 χιλιάδες της μετάδοσης που προαναφέραμε, είναι30 χιλιάδες περίπου για τη συμμετοχή ενώ τα υπόλοιπα είναι για το promo και τοταξίδι της ελληνικής ομάδας στη Σουηδία.
Γιατο συνολικό πακέτο όμως, φαίνεται ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι χορηγοί πουμπορούν να δώσουν τα χρήματα ώστε να μην βγει τίποτα από το ταμείο της ΕΡΤ.
Ωστόσο,η άλλη πλευρά, που είναι αρνητική με τη συμμετοχή μας, υποστηρίζειότι ακόμα κι αν δεν μας κοστίσει τίποτα, εν καιρώ κρίσης «προσβάλλεται το λαϊκόαίσθημα».
Χαρακτηριστικάμάλιστα επισημαίνουν ότι η Πορτογαλία που ζει στους ίδιους μνημονιακούς ρυθμούςδήλωσε πως δεν θα πάει. Βέβαια, στην Πορτογαλία δεν υπάρχει ανταποδοτικό τέλος,όπως ισχύει για τη δική μας ΕΡΤ.
kafeneio-gr.blogspot
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου