10.9.12
Η νέα σχολική χρονιά θα είναι η χειρότερη όλων, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας...
Την απογοήτευσή του για την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα με τα προεδρεία των συνδικάτων των δασκάλων (ΔΟΕ) και των...
ιδιωτικών καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ), τονίζοντας ότι η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά αύριο θα είναι χειρότερη από κάθε άλλη.
«Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι γυρνάμε πίσω πολλά χρόνια» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο εκπαιδευτικός είναι απαξιωμένος επαγγελματικά και επιστημονικά, και προσέθεσε πως οι τάξεις είναι πολλές φορές χωρίς δασκάλους, με τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ -όπως είπε- «φέτος το υπουργείο πανηγυρίζει γιατί θα έχουμε βιβλία, κάτι το αυτονόητο».
«Το χειρότερο είναι ότι πολύ σύντομα οι γονείς και ιδιαίτερα οι λαϊκές οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, από το υστέρημά τους όμως, τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο, τα σπασμένα τζάμια, να πληρώσουν για την καθαριότητα και τη σίτιση στα σχολεία» πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της UNICEF, πάνω από 460 χιλιάδες παιδιά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, γεγονός που σημαίνει ότι θα πηγαίνουν στα σχολειά πολλές φορές δίχως επαρκή σίτιση, δίχως επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αυτό σημαίνει ότι και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, μαζί με τους τοπικούς φορείς, πρέπει να επιληφθούν της ανάγκης να υπάρξουν και τα απαραίτητα εκείνα δίκτυα αλληλεγγύης απέναντι στις οικογένειες και τα παιδιά που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, τόνισε.
«Θέλουν να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε μια χώρα που δεν θα έχει μέλλον, σε μια χώρα που δεν θα έχει προοπτική» τόνισε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας, τη δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου, ανεξάρτητα από την πολιτική εκτίμηση καθενός, ώστε «να μην αφήσουμε αυτή την εξέλιξη να περάσει έτσι».
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Μαντάς Κομνηνός, δήλωσε ότι υπάρχουν στα σχολεία χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών, με χιλιάδες διδακτικές ώρες που θα χαθούν από την πρώτη μέρα, με τους εκπαιδευτικούς με μισθούς πείνας, να καλούνται να υπηρετήσουν την εκπαίδευση και με τα σχολεία να μην έχουν χρήματα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε πετρέλαιο, σε κοινωνικά δίκτυα, σε ΔΕΗ, σε ΟΤΕ, σε κιμωλίες, σε χαρτί.
Ο κ. Μαντάς απηύθυνε έκκληση σε όλη την ελληνική κοινωνία να συμπαρασταθεί στον αγώνα των δασκάλων για μια καλύτερη παιδεία, λέγοντας ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά το μέλλον συνολικά του τόπου...
NEA
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου