31.8.12
Μυλόπουλος: Τα 30.000 ευρώ δεν ήταν για μία τουαλέτα...
...αλλά για ανακατασκευές...
Να αποκαταστήσει το πληγέν κύρος και να σταματήσει τον διασυρμό του ΑΠΘ επιχείρησε ο πρύτανης του Γιάννης Μυλόπουλος, τονίζοντας ότι τα 30.000 ευρώ δεν δόθηκαν για την «πρυτανική τουαλέτα» του γραφείου του αλλά για ανακατασκευή μέρους ολόκληρου ορόφου καθώς... και του ισογείου του κτιρίου Διοίκησης που είχε υποστεί ζημιές από εμπρησμό αναρχικών.
Ο κ. Μυλόπουλος, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, μίλησε για στοιχεία που παρουσιάζονται αποσπασματικά στον Τύπο και εντέχνως ώστε να δημιουργήσουν στρεβλή εικόνα για τη διοίκηση του ΑΠΘ ενώ τόνισε ότι η Πρυτανεία δημοσίευε τα οικονομικά στοιχεία πριν απαιτηθεί αυτό με τη Διαύγεια.
Ο πρύτανης τόνισε ότι το ΑΠΘ υπέστη μείωση κατά 40% στον τακτικό του Προϋπολογισμό και μείωση 75% τα κονδύλια από τις Δημόσιες Επενδύσεις, χωρίς να απολύσει κανέναν υπάλληλο ή να μειώσει ώρες. O κ. Μυλόπουλος παρουσίασε τους άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε το Ίδρυμα τα τελευταία χρόνια προκειμένου να βρει πόρους. Όπως είπε, η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ χρηματοδοτεί το 20% των κονδυλίων που χάθηκαν από τον παλαιό Προϋπολογισμό ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8 εκατομμύρια ευρώ.
«Δεν υπάρχει τουαλέτα στο γραφείο του Πρύτανη. Υπάρχουν τουαλέτες στον όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Συγκλήτου στο κτίριο Διοίκησης» είπε ο κ. Μυλόπουλος για το θέμα με την «πρυτανική τουαλέτα» που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Όπως είπε, τα 30.000 ευρώ του επίμαχου κωδικού αντιστοιχούν σε δαπάνες ανακατασκευής για ένα μέρος του ορόφου όπου στεγάζεται και το γραφείο του Πρύτανη, και το έργο αφορούσε τουαλέτες, κουζίνα αλλά και καπνιστήριο. Παράλληλα, τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται η ανακατασκευή του ισογείου του κτιρίου που είχε υποστεί ζημιές από επίθεση αναρχικών.
Όσον αφορά τα χρήματα που δόθηκαν για «ανακατασκευή του καταστήματος Λογότυπος», ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι τα χρήματα δόθηκαν για αναγκαία τεχνική αντιστήριξη του υπογείου του καταστήματος. Τόνισε δε ότι το «Λογότυπος» φέρνει έσοδα στο ΑΠΘ, τα οποία πηγαίνουν για αγορά αναλώσιμων και αντιδραστηρίων για τα εργαστήρια των φοιτητών.
Για το 1,3 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την κατασκήνωση του ΑΠΘ, ο πρύτανης είπε ότι ήταν «συμβατικές υποχρεώσεις» που είχε υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση. «Έπρεπε να τα πληρώσουμε» είπε χαρακτηριστικά, «δεν φτιάξαμε νέα κατασκήνωση».
Η Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης της Περιουσίας του ΑΠΘ ήταν εναλλακτική πηγή εσόδων που στήριξε την μειωμένη χρηματοδότηση του ΑΠΘ ώστε να μη μειωθεί ούτε κατ' ελάχιστον η εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπίστημίου, κατέληξε ο κ. Μυλόπουλος. Τέλος, ο πρύτανης του ΑΠΘ υπογράμμισε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας έχουν ελεγχθεί διεξοδικά από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών και έχουν την ομόφωνη έγκριση πλέον και της Συγκλήτου. Όπως είπε, «θα είχε αποφευχθεί όλος ο διασυρμός του Πανεπιστημίου» αν είχε πάρει τηλέφωνο ο δημοσιογράφος πριν βγάλει το δημοσίευμα. «Είμαστε στη διάθεσή σας, βοηθήστε μας, βοηθήστε στην αποκατάσταση της υπόληψης του ΑΠΘ» είπε ο κ. Μυλόπουλος απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση του iPhone που δόθηκε στην ηθοποιό κ. Δραγούμη, τονίζοντας ότι έχει γίνει έλεγχος από το ΣΔΟΕ και δεν έχει βρεθεί κάτι επιλήψιμο.
iefimerida.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου