30.5.12
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει κυβερνητική ευθύνη, είπε ο Χάνες Σβόμποντα...
Υπέρ της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου τάσσεται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ανακοινώνοντας, μάλιστα, πως το... κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμβάλει στην σταθεροποίηση της Ελλάδας» τόνισε, εκτιμώντας πως μετά τις εκλογές ο κ.Τσίπρας θα είναι διαλλακτικότερος.
Μιλώντας σε ανοικτή συζήτηση στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία, με τον αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Χ. Σβόμποντα τόνισε πως είναι σημαντικό ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετάσχει και να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες στην επόμενη ελληνική κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να υπάρξει μια πολιτική λύση για την ελληνική κρίση χρέους, επισημαίνοντας πως «εάν θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε στον κ.Τσίπρα ότι τώρα θα υπάρξει διαπραγμάτευση».
Όπως είπε, οι Σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης ζητούν κοινωνικά ισορροπημένα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, όπου βέβαια ο δημόσιος τομέας θα πρέπει να μικρύνει και να γίνει αποτελεσματικότερος, ενώ θεωρεί πως, μετά τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα είναι διαλλακτικότερος.
Ο ίδιος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, συναντήθηκε με συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, από τους οποίους διατυπώθηκαν ρεαλιστικότερες προσδοκίες, ενώ ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία και η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία θα τον υποστηρίξει.
Σβόμποντα και Γκίζι απηύθυναν, επίσης, κοινή προειδοποίηση για εξαθλίωση της Ελλάδας μετά από ενδεχόμενη έξοδό της από το ευρώ.
«Εάν η Ελλάδα εξέλθει από το ευρώ, θα περάσει στην εξαθλίωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Γκίζι, ο οποίος βλέπει τον κίνδυνο ευρείας εξάπλωσης της φτώχειας, σε περίπτωση υποτίμησης του ελληνικού νομίσματος και θεωρεί πως μόνον οι πολύ πλούσιοι στην Ελλάδα θέλουν την έξοδό της από το ευρώ, όμως «αυτή τη χάρη δεν θέλουμε να τους την κάνουμε».
Οι δύο πολιτικοί εμφανίστηκαν στη συζήτηση σύμφωνοι πως θα πρέπει να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός της φορολογικής πολιτικής στην Ευρώπη και ζήτησαν τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού κανονισμού σύνδεσης της υπηκοότητας με τη φορολογική υποχρέωση.
Με τον τρόπο αυτό θα αποτρέπεται, όπως τόνισαν, η αποφυγή καταβολής φόρου εισοδήματος και περιουσίας στη χώρα τους, από πλούσιους Ευρωπαίους, μέσω της μετεγκατάστασής τους σε χώρα με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.
Newsroom ΔΟΛ,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.