30.4.12

Ντιμπέιτ Ραγκούση - Χατζηδάκη: Διαφωνία για το «μενού» της μετεκλογικής συνεργασίας...


Ο κ. Ραγκούσης τάσσεται ανοικτά υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, υποστηρίζοντας πως το κόμμα του κ. Κουβέλη θα μπορούσε να λειτουργήσει σταθεροποιητικά στο εγχείρημα αυτό. «Για τον... ελληνικό λαό τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια έχει τελειώσει η εκδοχή της κυβερνητικής αυτοδυναμίας. Έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη περίοδο συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων», εκτίμησε ο κ. Ραγκούσης.

Για το αποτέλεσμα της κάλπης ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως δεν πρέπει να προεξοφλείται , σημειώνοντας πως η κυβέρνηση συνεργασίας δεν είναι το καλύτερο σενάριο για την πολιτική σταθερότητα και την υλοποίηση των πολιτικών της επόμενης ημέρας. «Την επομένη ημέρα των εκλογών υπάρχουν πολλές πιθανότητες είτε να πιάσουμε τους στόχους μας είτε να πάμε σε αβέβαιες λύσεις», δήλωσε.

Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε πως ο κ. Σαμαράς δεν θα είναι ένας καλός πρωθυπουργός για την Ελλάδα και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού είπε πως αν η Ελλάδα χρειαζόταν να βρει κάποιο μη πολιτικό για πρωθυπουργό υπάρχουν και άλλα πρόσωπα πέρα από τον κ. Λουκά Παπαδήμο για το ρόλο αυτό.

Και οι δύο υποψήφιοι εμφανίσθηκαν με διάθεση απολογίας για όσα συνέβησαν τα τελευταία έτη στην οικονομία και την κοινωνία. «Το πολιτικό σύστημα οφείλει μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Ραγκούσης, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «η καλύτερη συγνώμη είναι η έμπρακτη συγγνώμη».

Για τις παραλήψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ο κ. Ραγκούσης είπε πως έγιναν σοβαρά λάθη σε συγκεκριμένους τομείς από συγκεκριμένους υπουργούς της Κυβέρνησης Παπανδρέου, φωτογραφίζοντας την Λ.Καστέλη και τον Χ.Καστανίδη. «Σε συγκεκριμένους τομείς δεν πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα», τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως ούτε η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των αλάθητων, ωστόσο προσέθεσε πως είναι η μόνη πολιτική δύναμη που όταν ανέλαβε την εξουσία στο παρελθόν προσπάθησε να κάνει κάτι. «Το πρόγραμμα μας σήμερα δεν είναι το πρόγραμμα «λεφτά υπάρχουν» του 2009», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου ο κ. Ραγκούσης δήλωσε πως είναι «η πλέον δραματική επιβεβαίωση της ύπαρξης της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης» τουλάχιστον όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 86 του Συντάγματος ώστε οι ευθύνες και παραλήψεις των υπουργών να κρίνονται από τα δικαστήρια και να υπάρξει εξίσωση της μεταχείρισης μεταξύ υπουργού και πολίτη.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το πολιτικό σύστημα στα θέματα διαφάνειας. Όπως τόνισε, «το Σύνταγμα του 1975 προβλέπει νόμο περί κομμάτων ο οποίος δεν έχει εκδοθεί καθώς είχαν βολευτεί τα διάφορα αστικά κόμματα με το καθεστώς που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, μικρότερα και μεγαλύτερα, το δε κομμουνιστικό κόμμα παγίως δεν ήθελε να υπάρχει έλεγχος στα οικονομικά του και άρα και αυτό βολευόταν από τη δική του πλευρά»...

Συνέντευξη: Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.