7.3.12
Στηρίζουν Βενιζέλο οι επτά υφυπουργοί...
Συνάντηση με τους υφυπουργούς που συνιστούν την «κίνηση των επτά» στο ΠαΣοΚ είχε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, για τις εσωκομματικές εξελίξεις. Οι κκ. Φ. Σαχινίδης, Σ. Ξυνίδης, Θ. Μωραΐτης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Πεταλωτής, Εμμ. Όθωνας και Ι. Δριβελέγκας, οι οποίοι με κοινές δηλώσεις τους έχουν ...καταθέσει τη δική τους πολιτική πρόταση, δήλωσαν τη στήριξή τους στον κ. Βενιζέλο.
Οι «επτά» -από την ομάδα απουσίαζε ο κ. Δριβελέγκας, ο οποίος είχε υποχρεώσεις στη Βουλή- σημείωσαν την ανάγκη να μείνει ενωμένο το ΠαΣοΚ, να υπάρξει συλλογικότητα στις κομματικές διαδικασίες και να διεκδικηθεί το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος δεν έθεσε στη συζήτηση θέμα διαδικασιών και υπογραφών. Να θυμήσουμε ότι οι «επτά» ζητούσαν με κοινές δηλώσεις τους να μετρατραπεί η Συνδιάσκεψη σε έκτακτο συνέδριο και να εκλεγεί από αυτό το όργανο και όχι από κάλπη ο νέος προέδρος του ΠαΣοΚ.
Την υποψηφιότητα Βενιζέλου στηρίζουν επίσης οι κκ. Κ. Σκανδαλίδης, Π. Ευθυμίου, Δ. Ρέππας, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Μιλτ. Παπαϊωάννου, Φώφη Γεννηματά, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Χρ. Πρωτόπαπας, Μ. Ανδρουλάκης, κα. Στο μεταξύ συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών, οι οποίες έχουν ξεπεράσει πλέον τις 200. Με δεδομένο ότι περίπου 70 - 80 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου φέρονται να επιλέγουν στάση ουδετερότητας και δεν θα υπογράψουν για κανέναν υποφήφιο, τα περιθώρια για τον κ. Χρ. Παπουτσή στενεύουν πολύ.
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιχειρεί με καθημερινές συνεντεύξεις του να δώσει το πολιτικό στίγμα της δικής του υποψηφιότητας. «Το ΠαΣοΚ», δήλωσε στον Βήμα FM αιτιολογώντας την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ «εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε μια διαρκή μετάλλαξη, από ένα μεγάλο μαζικό λαϊκό κίνημα σε ένα εκλογικό μηχανισμό, στην πραγματικότητα ένα club στελεχών εξουσίας. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί, αυτό πρέπει να τελειώνει, πρέπει να βάλουμε οριστικά ένα τέλος».
«Γι' αυτό βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα», πρόσθεσε. «Αντιμάχομαι τη μετατροπή του ΠαΣοΚ σε ένα σύγχρονο ΚΟΔΗΣΟ, ένα άνευρο δηλαδή και αφυδατωμένο μικρό και καθαρό σχηματισμό του μεσαίου χώρου το οποίο θα είναι απαραίτητο συμπλήρωμα και δεκανίκι των κεντροδεξιών σεναρίων. Ένα τέτοιο ΠαΣοΚ δεν το δέχομαι».
Σε ό,τι αφορά τα σενάρια συγκυβέρνησης, ο κ. Παπουτσής εξέφρασε την άποψη ότι μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει «ένα πολιτικό μόρφωμα, όπως ακούω όπως λέτε εσείς ΠαΣοΚ-Νέας Δημοκρατίας». «Η πρόταση», συνέχισε, «η οποία γίνεται προκειμένου μετά τις εκλογές, από τώρα, να πάμε σε ένα σχήμα με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, ηχεί παράξενα, ηχεί περίεργα, όχι μόνο στα στελέχη και τους Βουλευτές του ΠαΣοΚ, οι οποίοι στην πραγματικότητα καλούνται να δώσουν την εκλογική μάχη για να βγάλουν τον κ. Σαμαρά Πρωθυπουργό, αλλά δημιουργεί και ερωτήματα. Σας θυμίζω ότι ο κ. Σαμαράς έθετε την απομάκρυνση του κ. Παπανδρέου, του εκλεγμένου Πρωθυπουργού, από την κυβέρνηση, ως προϋπόθεη για να συμμετάσχει με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς σε μία κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης».
«Πώς γίνεται τώρα», διερωτήθη ο κ. Παπουτσής, «από το δικό μας χώρο, από το ΠαΣοΚ, τα στελέχη μας και μάλιστα προβεβλημένα στελέχη να προδιαγράφουν την επόμενη μέρα; Να προδικάζουν το αποτέλεσμα με τον κ. Σαμαρά επικεφαλής και Πρωθυπουργό; Εδώ πλέον αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται και περισσότερο προφανή. Είναι προφανές ότι αυτή η προσέγγιση αποδυναμώνει την εκλογική προοπτική», επισήμανε...
BHMA.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου