14.10.11

Καλλισθένης… εν δήμω...


Νέα καθυστέρηση μας λένε, για την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό. Σιγά την είδηση. Πίστεψε κανείς ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες που μας ανακοίνωναν κυβερνητικοί και ... κατασκευαστές; Βάλε όριο το 2020, κι αν τυχόν ολοκληρωθεί νωρίτερα, θα πρόκειται για ευχάριστη έκπληξη.

Τις ανησυχίες του εκφράζει ο Στράτος Σιμόπουλος για την τύχη του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης, μετά τη στέρηση εσόδων που του επέβαλε το υπουργείο Πολιτισμού. Μα είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό, Στράτο. Αφού η θεατρική ζωή της χώρας μεταφέρθηκε πλέον στο κοινοβούλιο. Τι χρεία έχουμε άλλων θιάσων;

Πολλές αλλαγές στο δημόσιο, θα κάνει ο Βενιζέλος. Σκέπτεται μεταξύ άλλων να μεταφέρει και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Πέφτει καθημερινή και προστίθεται ακόμη μία αργία. Θα την καθορίσει να είναι πάντα Κυριακή, για να έχουμε μια εργάσιμη μέρα ακόμη. Έτσι αυξάνεται η παραγωγικότητα.

Ο Φωτόπουλος ασκεί και κοινωνική πολιτική. Δεν επιτρέπει στο κράτος να εισπράξει χρήματα. Μόνο που, απ’ αυτά τα χρήματα παίρνει ανεξήγητα το σωματείο του εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων και για «συνέδρια», που κανείς δεν μας είπε σε τι ωφελούν τον ελληνικό λαό και γιατί δεν τα οργανώνει η ίδια η ΔΕΗ με διαφάνεια.

Η Γεωργία θέτει βέτο στην ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Μια μικρή χώρα -που ο Άλεξ Ρόντος την κατέστησε ακόμη πιο μικρή- τα βάζει με μια υπερδύναμη. Κι εμείς ήμαστε υποστηρικτές της Αλβανίας, Σκοπίων και Τουρκίας στην ένταξή τους στην Ευρώπη, χωρίς να θέσουμε ούτε έναν όρο.

Πάγια τακτική των πολιτικών μας. Όταν δεν κάνεις κάτι, δεν κινδυνεύεις. Όταν ενεργήσεις, μπορεί και να ζημιώσεις. Ευτυχώς που δεν σκέφτηκε έτσι κι ο Κολοκοτρώνης, γι’ αυτό και σήμερα ούτε προσεύχομαι πεντάκις ημερησίως στον Αλλάχ, ούτε έκανα περιτομή.

Δες, τώρα! Είπα περιτομή και θυμήθηκα τον Μπουτάρη. Τι συνειρμούς κάνει, βρε παιδί μου, το μυαλό του ανθρώπου! Συνέχεια στην ιστορική δήλωση του δημάρχου περί του ότι έχουμε τις ίδιες πολιτιστικές αξίες με τους Τούρκους, ζώντας ομοιότροπα.

Δημοσιεύει η «Τζουμχουριέτ»: Ο Διευθυντής Εθνικής Εκπαίδευσης του Μουράτπασά, Αττάλειας, ζήτησε η απόσταση προσέγγισης μαθητών και μαθητριών να είναι μεγαλύτερη από ένα μέτρο. Σε παρόμοιο περιστατικό στην Μερσίνα είχε απαγορευτεί σε λύκειο η απόσταση να είναι μικρότερη από 45 εκ. (όπως είχα γράψει προχθές κι εγώ), ενώ είχε απαγορευτεί και να κάθονται δίπλα-δίπλα. Προσεγγίσεις σε μικρότερη από αυτήν την απόσταση θα θεωρούνται ως «σεξουαλική παρενόχληση».

Στο λύκειο δε της Μερσίνας, που γράψαμε παραπάνω, καταργήθηκε η από κοινού μελέτη σε μαθητές και μαθήτριες, ενώ, όπως έγραψε η «Χουριέτ», από τον Σεπτέμβριο του 2010 προειδοποιήθηκαν μαθητές και μαθήτριες πως «δεν θα κάνουν βόλτες μαζί, δεν θα κάθονται δίπλα-δίπλα και δεν θα αστειεύονται».

Έχεις δίκαιο δήμαρχε. Έτσι ζούμε κι εμείς εδώ.

Καλλισθένης
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: