Επισκόπηση των όσων συμβαίνουν στον Τύπο από το Χρήστο Ξανθάκη...
Στάχτη και μπούρμπερη στον μικρόκοσμο των ελληνικών media, με απολύσεις στον ΔΟΛ και στον Πήγασο και αδιέξοδο στο Alter.
Η αρχή έγινε στη Μεταμόρφωση με επιλεκτικές απομακρύνσεις στο συγκρότημα του «Εθνους» και συνεχίστηκε με...
καθυστέρηση στη μισθοδοσία για λόγους οι οποίοι δεν διευκρινίστηκαν. Ακολούθως πήρε σειρά η Μιχαλακοπούλου, όπου, ώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, γινόταν λόγος για 25 απομακρύνσεις από διάφορα τμήματα. Τώρα βέβαια που έχει αλλάξει ο μήνας, κανείς δεν ξέρει αν θα σταματήσει εκεί το ζήτημα ή θα διπλασιασθεί εν τέλει ο αριθμός. Ούτως ή άλλως, κάποια ονόματα θα «παίζουν» ώς την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση ή το βύσμα του καθενός. Πρόσφατο το έχω το παράδειγμα ενός ΝΠΙΔ που ανακοίνωσε έναρξη απομακρύνσεων κι έφτασε να πάρει τηλέφωνο πρώην πρωθυπουργός για να «προστατεύσει» συγκεκριμένο εργαζόμενο. Παρεμπιπτόντως, προς την έξοδο οδεύει και η ομάδα που είχε αφιχθεί από το «DownTown» για να βγάλει περιοδικά δημιουργικού κουτσομπολιού. Σημειώστε, πάντως, ότι η διεύθυνση του «Βήματος» πληροφόρησε τους συντάκτες πως δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις στην εφημερίδα.
Οσον αφορά τα δικά μας, η συνέλευση εργαζομένων της «Ε» αποφάσισε με ψήφους 112 έναντι 74 να πει «όχι» στην πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση εντός των προσεχών ημερών. Η συνέλευση αποφάσισε επίσης (με συντριπτική πλειοψηφία) να επανεκτιμήσει τη στάση της όταν θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία από το επιχειρησιακό πλάνο και τη δανειοδότηση της επιχείρησης.
Στο Alter, πάλι, βουλιάζει η οθόνη. Το πρόγραμμα του καναλιού καλύπτεται από πάσης φύσεως επαναλήψεις, καθώς δεν βρέθηκαν σημεία επαφής ανάμεσα στους εργαζόμενους και στον Κώστα Γιαννίκο. Ο τελευταίος έδωσε εντολή την περασμένη Πέμπτη να μπεί το Alter στον αυτόματο πιλότο, διατηρώντας μόνο τις διαφημίσεις στον κανονικό προγραμματισμό. Μοναδική ελπίδα για τη συνέχεια; Μήπως και καταφέρουν αύριο τα σωματεία να συναντηθούν με τον Κ. Γιαννίκο (η πιθανότητα είναι κάπως ισχνή...), για να συμφωνήσουν σε ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών που θα ξαναβάλει μπρος τον δίαυλο.
Σε εξέλιξη είναι προσπάθεια αποφόρτισης των εντάσεων ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο τελευταίος παρέστη στο δ.σ. του ΣΚΑΪ προ ημερών και όπως λένε οι καλές γλώσσες επέδειξε πνεύμα συνεργασίας και καλή διάθεση. Είχαν φυσικά προηγηθεί κατευναστικές παρεμβάσεις τρίτων για να πέσουν οι τόνοι και να αρχίσει ο διάλογος. Και τώρα; Τώρα, όπως γίνεται πάντοτε στους τσακωμούς των βουβαλιών, θα την πληρώσουν τα βατράχια.
Αναρωτιέμαι τώρα εγώ, τι λόγο ύπαρξης έχει ο διαγωνισμός για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος επικοινωνίας του, που προκήρυξε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Και με μπάτζετ παρακαλώ 203.352 ευρώ πλέον ΦΠΑ! Ακούω επίσης διάφορα για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής και το πώς προχωράει μέσα από ντρίμπλες και τρικλοποδιές.
Μου τηλεφωνούν από την Ουζουμπούρου, ότι πριν από κάτι μερούλες έγινε μια μυστηριώδης αντικατάσταση στην κρατική (συγνώμη, στη δημόσια) ραδιοτηλεόραση της χώρας. Θύμα της, δημοσιογράφος που έκανε ήσυχα και φιλότιμα τη δουλειά του, ώσπου μια μέρα βρέθηκε στο λάκκο με τους κροκόδειλους. Λέγεται δε ότι έπεσε μήνυμα με ταμ-ταμ για το φάγωμά του, από προοδευτικό κόμμα του οποίου τις διεργασίες κάλυπτε.
Χαλάει κόσμο στην Ιταλία το βιβλίο «Come la Grecia» του ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Ρώμη, Δημήτρη Δεληολάνη. Ορμώμενοι προφανώς από το γνωμικό «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα», οι γείτονες έπεσαν με τα μούτρα στην ανάγνωση, ενώ ο συνάδελφος καλείται πρωί-βράδυ σε ραδιόφωνα και κανάλια για να εξηγήσει πώς την πάτησαν οι Ελληνες. Ως και στο περιοδικό των πλουσίων και διασήμων, στο «Vanity Fair», έφτασε η χάρη του, καθώς παραχώρησε ολοσέλιδη συνέντευξη για το «Come la Grecia». Και έπεται συνέχεια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου