14.10.11

Στο αρχείο και η υπόθεση Μπανόν κατά Στρος-Καν...


Η Εισαγγελία του Παρισιού αποφάσισε σήμερα να μην συνεχίσει την έρευνα για την καταγγελία της συγγραφέως, Τριστάν Μπανόν κατά του πρώην ισχυρού άντρα του ΔΝΤ (δείτε βίντεο), Ντομινίκ Στρος- Καν για απόπειρα βιασμού και να βάλει την υπόθεση στο αρχείo.

Οι εισαγγελικές αρχές δέχθηκαν την... κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά όχι του βιασμού. Σύμφωνα λοιπόν με τη νομική διαδικασία, το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης έχει παραγραφεί λόγω της παλαιότητάς του, καθώς έχει μικρότερο χρόνο παραγραφής από ό,τι ο βιασμός.

«Τα γεγονότα που καταγγέλλει η Τριστάν Μπανόν έλαβαν χώρα το 2003, ωστόσο καταγγέλθηκαν τον Ιούνιο του 2011 και δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη βάσει των στοιχείων που προκύπτουν για σεξουαλική επίθεση, καθώς επήλθε παρέλευση της δίωξης έπειτα από τρία χρόνια όπως ορίζεται από το νόμο», αναφέρει η Εισαγγελία

Η 32χρονη Μπανόν έχει καταγγείλει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον τέως γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το 2003, όταν τον συνάντησε σε ένα άδειο διαμέρισμα για να του πάρει συνέντευξη. Ο Στρος Καν είχε παραδεχθεί ότι προσπάθησε μόνο να την φιλήσει και, όταν αυτή αρνήθηκε, τότε και ο ίδιος σταμάτησε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια σεξουαλικής προσέγγισης. Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε σε βάρος της μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία της Μπανόν.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: