10.10.11
Το 1919 κατά του Λένιν, το 2011 κατά του Πούτιν...
Με το τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι Σύμμαχοι αναμίχθηκαν και στον εμφύλιο που ταλάνιζε τη Ρωσία, μεταξύ Μπολσεβίκων και των πιστών ακόμη στον Τσάρο ή γενικά αντικομμουνιστικών δυνάμεων. Έστειλαν οι Γάλλοι στρατεύματα στη ... Μαύρη Θάλασσα, στείλαμε κι εμείς κατ’ απαίτηση των Αγγλογάλλων -στους οποίους ο Βενιζέλος δεν χάλασε ούτε μια φορά το χατίρι- με το δέλεαρ ότι από την Οδησσό θα κατευθυνθούμε στη Σμύρνη.
Εκείνο που κατορθώσαμε ήταν να κερδίσουμε την αντιπάθεια των μπολσεβίκων, που μας το ξεπλήρωσε ο Λένιν αργότερα ενισχύοντας με χρήμα και οπλισμό τον Μουσταφά Κεμάλ. Κι ο Λένιν είχε ίσως το δίκαιό του, αλλά τον Κεμάλ βοήθησαν και οι Αγγλογάλλοι, όταν πια δεν μας χρειάζονταν ή κινδύνευαν να δουν εμάς στη θέση της ασθενούς οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Τι κάναμε στην Οδησσό; Αφήσαμε 300 νεκρούς και φέραμε πίσω διπλάσιους τραυματίες, εκτός από το μίσος εναντίον μας. Α, πυροβολήσαμε και εναντίον των Γάλλων ναυτών, οι οποίοι αντί να στραφούν κατά των μπολσεβίκων συνενώθηκαν μ’ αυτούς (τρεις Γάλλοι ναύτες τραυματίες, από ελληνικά πυρά).
Τα παρακάτω αποσπάσματα από το δημώδες τραγούδι τα λέγει όλα παραστατικά: «Σε καινούρια βάρκα μπήκα, πέρα στη Ρουσία βγήκα / Ρούσες να μας δούνε βγαίνουν και με λούλουδα μας ραίνουν / -Ελληνόπουλα καημένα, τι γυρεύετε στα ξένα;
Τι σας καρτεράνε χιόνια, μπολσεβίκοι και κανόνια. / -Τι κι αν καρτεράνε χιόνια, μπολσεβίκοι και κανόνια, / έχουμε καρδιά και νιάτα, νιάτα με ζωή γεμάτα. / -Ελληνόπουλα καημένα, τις σας μέλλεται στα ξένα; / που σας σύρει ο αρχηγός σας, στο μακρύ το δρόμο 'μπρος σας; -Από τη Ρωσία σύρνει, δρόμος ίσια για τη Σμύρνη». Ο αρχηγός τους τούς έστειλε στη Μικρασιατική καταστροφή.
Τώρα, 92 χρόνια μετά, ξαναστέλνουμε στρατιώτες στη Ρωσία. Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν Μπολσεβίκοι, αλλά μια κυβέρνηση που κατάφερε να ξεφύγει από τις σιδερένιες αγκάλες του συστήματος και προσπαθεί, ισορροπώντας, να ξανασηκώσει πάλι το κεφάλι στο ύψος που της ταιριάζει. Η προσπάθεια της Ελλάδας, κατά τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, να επανασυνδέσει τους φιλικούς δεσμούς μαζί της έφεραν τη μήνη των Δυτικών με τα γνωστά αποτελέσματα για τη χώρα μας.
Σήμερα κάναμε πλήρη στροφή, αποκόπτοντας κάθε δεσμό μαζί της και ακολουθούμε υποτακτικά το ΝΑΤΟ όπου μας στείλει (περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό μας τα έξοδα συντήρησης των εκτός της Ελλάδας στρατευμάτων μας). Και το ΝΑΤΟ αυτή τη φορά μας στέλνει σε άσκηση κατά της Ρωσίας, στα σύνορά της. Περίεργα παιχνίδια της μοίρας. Εκεί που πριν από τρία χρόνια θα αγοράζαμε τα όπλα της, τώρα στρέφουμε τα δικά μας εναντίον της.
Η είδηση λέγει ότι ΝΑΤΟ οργανώνει άσκηση στα ρωσο-λιθουανικά σύνορα, δίπλα στον υπό ρωσικό έλεγχο θύλακα του Καλίνινγκραντ, θέτοντας στη διάθεση του ΝΑΤΟ το Deployable Corps Greece (NDC-GR με έδρα τη Θεσσαλονίκη). Πλην των άλλων θα δαπανηθεί και ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από ελληνικής πλευράς για την προμήθεια ειδικών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν το εν λόγω στρατηγείο, όπου θα καταστρωθεί η επίθεση κατά της Ρωσίας.
Κατά την άσκηση οι στρατιώτες, μεταξύ τους και Έλληνες, θα διεξάγουν αμυντική και εν συνεχεία επιθετική επιχείρηση κατά των (υποτιθέμενων) ρωσικών δυνάμεων, την αντιμετώπιση Λιθουανών πολιτών που έχουν αυτομολήσει προς τους Ρώσους, κ.λπ.
Σ’ εκείνη την περιοχή του Καλίνιγκραντ, οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει βαλλιστικά βλήματα τακτικού πεδίου Iskander («Μ. Αλέξανδρος», δηλαδή), αλλά και αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες S-400, ως απάντηση στην εγκατάσταση συστημάτων της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία, μαζί με ρωσικές ειδικές δυνάμεις που έχουν αναλάβει την φύλαξή του. Εναντίον αυτών η άσκηση.
Σύμφωνα με το «defencenet.gr» η Ρωσία είναι σφόδρα ενοχλημένη από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στην άσκηση αυτή. Η Μόσχα, μέσω διπλωματικής οδού, διαμηνύει στην ελληνική πλευρά ότι «Δεν καταλαβαίνει γιατί οι στρατιωτικές δυνάμεις μιας φίλης χώρας, όπως η Ελλάδα, μεταβαίνουν στην άλλη άκρη της Ευρώπης και ασκούνται κοντά στα ρωσικά σύνορα με σενάρια επιχειρήσεων κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».
Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε: «Είναι ενοχλητικό να βλέπεις τις ένοπλες δυνάμεις ενός φιλικού λαού, όπως ο ελληνικός, σε εποχές κρίσης να ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα στην άλλη άκρη της Ευρώπης και να συμμετέχουν και τα στρατηγεία που εδρεύουν στην Ελλάδα σε εικονικές επιθέσεις κατά ρωσικών στρατευμάτων. Ειδικά όταν η Ελλάδα αντιμετωπίζει και η ίδια σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας από γειτονικά κράτη».
Δεν θα μπορούσαμε άραγε να το αποφύγουμε είτε με το επιχείρημα ότι η οικονομική κρίση δεν μας επιτρέπει τη σπατάλη ούτε ενός ευρώ, είτε με το γεγονός ότι οι δυνάμεις μας βρίσκονται σε επαγρύπνηση λόγω των τουρκικών απειλών; Είναι ανάγκη, σε τέτοιες δύσκολες εποχές να τοποθετούμε απέναντί μας μια ισχυρή χώρα, που στην τωρινή περίπτωση των κυπριακών ερευνών, βρίσκεται στο πλευρό μας;
Τι θα λέγαμε άραγε, αν έστελνε η Ρωσία ένα τάγμα να συνασκηθεί με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στον Έβρο;
Ο Μακεδών
voria.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου