20.8.11

Στροφή στις κλοπές χρηματοκιβωτίων...


Όλο και περισσότεροι διαρρήκτες σε όλη τη χώρα στρέφουν το ενδιαφέρουν τους στις κλοπές χρηματοκιβωτίων. Το βάρος τους δεν αρκεί για να τους αποτρέψει, καθώς φαίνεται πως ... έχουν τα μέσα (ή τη… δύναμη) για να τα μεταφέρουν.

Οι δυο νέες κλοπές στην Ρόδο και την Κατερίνη, αποδεικνύουν πως μόνο τα εντοιχισμένα χρηματοκιβώτια (μπορεί να) είναι ασφαλή!

Στην πόλη της Ρόδου, οι διαρρήκτες που παραβίασαν την κεντρική είσοδο μιας μονοκατοικίας πρέπει να γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες διατηρούσαν στο εσωτερικό ένα σχετικά μικρό χρηματοκιβώτιο, στο οποίο φύλαγαν χρήματα και τιμαλφή. Πήγαν κατευθείαν στον χώρο όπου βρισκόταν, το σήκωσαν στα χέρια και… μην τους είδατε! Μέσα, υπήρχαν 11.000 ευρώ, 2.500 δολάρια και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ!

Στην Κατερίνη, οι άγνωστοι που διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του ισογείου γραφείου της Υπηρεσίας Ύδρευσης- Αποχέτευσης, έφυγαν ανενόχλητοι με το χρηματοκιβώτιο στην… αγκαλιά! Το μεταλλικό κουτί περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό του συστεγαζόμενου Κ.Α.Π.Η. Πιερίας, αλλά και διάφορα υπηρεσιακά έγγραφα.

Προσφιλή στόχο κακοποιών αποτελούν και τα κοσμηματοπωλεία, ακόμη και αν βρίσκονται μέσα σε πολυσύχναστους χώρους, όπως αυτό που διέρρηξε μέσα σε ξενοδοχείο στο χωριό Φάνες της Ρόδου ένας άγνωστος. Ο δράστης άρπαξε κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ και έγινε άφαντος.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: