9.8.11
«Νέοι, μορφωμένοι και εξοργισμένοι που τους στερούν τις ζωές τους»...
«Είσαι ένας νέος Ευρωπαίος που αποτυγχάνει να βρει μια δουλειά σε μία χώρα που υποφέρει από την χειρότερη οικονομική αναταραχή δεκαετιών. Μετά από μία ημέρα γεμάτη από απορρίψεις και αναμονή δίχως απάντηση, πως ηρεμείς;» διερωτάται στο άρθρο της η... εφημερίδα Guardian η οποία σκιαγραφεί το προφίλ της ελληνικής νεολαίας κάνοντας αναφορά στο σίριαλ «Η γενιά των 592 ευρώ».
Μόνο που σχολιάζει ότι η πραγματικότητα στη χώρα μας είναι ακόμη χειρότερη από αυτό που περιγράφεται στο συγκεκριμένο σίριαλ...
«Η σειρά τελείωσε χωρίς ένα happy end, αλλά με μία αβεβαιότητα. Το σύνολο των ηθοποιών άφησαν την Ελλάδα είτε για την Αγγλία είτε για την Κύπρο ή κάνοντας ένα ταξίδι στον κόσμο. Τα ΜΜΕ συχνά φουσκώνουν την πραγματικότητα, αλλά ο σκηνοθέτης επιμένει έκανε το αντίθετο: ότι μακιγιάρισε την πραγματικότητα του να είσαι νέος σε μία χώρα που το 40% των ανθρώπων μεταξύ 16 και 24 ετών είναι άνεργοι» σχολιάζει ο αρθογράφος και συνεχίζει καταθέτοντας τη δική του εμπειρία:
«Επισκεπτόμενος τα Εξάρχεια, μία αθηναϊκή εκδοχή του Κάμντεν Τάουν του Λονδίνου, είναι ξεκάθαρο ότι ο σκηνοθέτης έχει δίκιο: Στον επάνω όροφο ενός μπαρ, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, βρέθηκα με τέσσερις νέους άντρες της μεσαίας τάξης, όλοι με πτυχία από κορυφαία πανεπιστήμια, όλοι με καλά αγγλικά και όλοι να παλεύουν να βγάλουν τις ζωές έξω από τη μιζέρια. Σε χειρότερη θέση όλων είναι ο Δημήτρης: ένας νέος 27 ετών, με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων. Τους τελευταίους τρεις μήνες δουλεύει, έξι ώρες την ημέρα, σε ένα τηλεφωνικό κέντρο προσπαθώντας να πείσει τους πελάτες να προμηθευτούν το προϊόν σε μία δουλειά που θέλει 3 ώρες για να πάει και να έρθει από το σπίτι του» .
Ο αρθοργράφος της Guardian σημειώνεις στη συνέχεια πως η Ελλάδα έχει έναν υψηλό αριθμό αποφοίτων που παράγονται για έναν άχρηστο ιδιωτικό τομέα. «Η Ελλάδα έχει καιρό που έστειλε το εργατικό της δυναμικό στο εξωτερικό. Τώρα σε μία τάση που έχει επιδεινωθεί από την κρίση, εξάγει τα μυαλά της» σχολιάζει ο ίδιος κάνοντας μία αναφορά και στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" τονίζοντας ότι αυτό που τον εξέπληξε ήταν ότι η πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά σε πολύ καλά πανεπιστήμια...
star.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου