13.8.11

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου...


Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η μεγάλη έξοδος των εκδρομών του Δεκαπενταύγουστου. Από νωρίς χθες το πρωί το αδιαχώρητο επκράτησε στα λιμάνια του Πειραιά και της... Ραφήνας, στους σταθμούς του ΟΣΕ και των υπεραστικών λεωφορείων, καθώς και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.



Τα μέτρα που έχει λάβει η Τροχαία στα αστικά κέντρα αφορούν στη συγκρότηση σε όλη την Αττική, συνεργείων με ελέγχους τροχονόμων για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, κυρίως υπερβολικής ταχύτητας, οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, επικίνδυνους ελιγμούς, κίνησης στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίασης σηματοδοτών, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, καθώς και τον έλεγχο φορτηγών αυτοκινήτων.

Στις εθνικές οδούς θα τεθεί περαιτέρω απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ως εξής:

Δευτέρα 15/8 και ώρες 16:00 - 23:00 ρεύμα εισόδου

Παρασκευή 19/8 και ώρες 16:00 - 21:00 ρεύμα εξόδου

Κυριακή 21/8 και ώρες 15:00 - 22:00 ρεύμα εισόδου

Στα λιμάνια

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος προχθές πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά, συνολικά 70 δρομολόγια πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, ενώ αναχώρησαν 28.168 επιβάτες, 4016 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 722 φορτηγά και 1291 δίκυκλα.

Το Λιμενικό συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Σημειώνεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Για όσους μείνουν στην Αθήνα: Τα δρομολόγια Ο.ΣΥ και ΣΤΑ.ΣΥ

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα λεωφορεία της Ο.ΣΥ θα ακολουθήσουν τη Δευτέρα 15 Αυγούστου το πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στη δρομολόγηση της Κυριακής. Αντίστοιχα, τη Τρίτη 16 Αυγούστου θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στο πρόγραμμα δρομολογίων του Σαββάτου.

Στα τρόλεϊ της Ο.ΣΥ, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων της Κυριακής, ενώ για τις υπόλοιπες ημέρες ισχύει το σύνηθες πρόγραμμα.

Όσον αφορά τα μέσα μεταφοράς της ΣΤΑ.ΣΥ θα ισχύσουν τα εξής:

Στο Μετρό, τα δρομολόγια από 15/8 έως 21/8 θα έχουν τις κάτωθι συχνότητες: Από τις 05.30- 00.20 κάθε 10 λεπτά. Την Παρασκευή και το Σάββατο τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια, από τις 00.20 έως τις 02.20, θα εκτελούνται κάθε 15 λεπτά.

Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα προγραμματισμένα δρομολόγιά του, ενώ στο Τραμ στις 15 και 16 Αυγούστου η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 30 λεπτά.
ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: