12.8.11

Στάσιμη η γαλλική οικονομία...


Μηδενική ανάπτυξη κατέγραψε κατά το δεύτερο τρίμηνο η γαλλική οικονομία σε σχέση με το προηγούμενο, έπειτα από αύξηση κατά 0,9% κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ανακοίνωσε το... γαλλικό ινστιτούτο στατιστικής, το Insee, ωστόσο η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει τον στόχο για ανάπτυξη 2% για το 2011.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν παραδέχθηκε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι η στασιμότητα κατά το δεύτερο τρίμηνο είναι λίγο απογοητευτική. Ωστόσο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη γαλλική οικονομία και διατήρησε την πρόβλεψη για ανάπτυξη 2% για το 2011.

Η Τράπεζα της Γαλλίας ανέμενε στις προβλέψεις της που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα, ανάπτυξη κατά 0,2% κατά το δεύτερο τρίμηνο, παρόλο που η στασιμότητα αυτή της γαλλικής οικονομίας είχε προβλεφθεί από τους αναλυτές.

Σύμφωνα με το Insee, οι καταναλωτικές δαπάνες, κινητήρια δύναμη της γαλλικής ανάπτυξης, μειώθηκαν κατά 0,7% κατά το δεύτερο τρίμηνο , ενώ το Ακαθάριστο Πάγιο Κεφάλαιο υποχώρησε ελαφρά , από 1,2% το προηγούμενο τρίμηνο σε 0,9% κατά το δεύτερο τρίμηνο. Οι εισαγωγές μειώθηκαν από +3,1% στο -0,9%, ενώ οι εξαγωγές ήταν στάσιμες από +1,8% στο 0,0%.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: