6.7.11
Χρεοκοπία ...
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.
ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, στα δυο στενά ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, στήσαν ενέδρα στη Σούλα Μερεντίτη. Μαζεύτηκαν δηλαδή καμιά τριανταριά, εισέβαλαν στο στούντιο και με φωνές και συνθήματα εμπόδισαν τη βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ να δώσει συνέντευξη στον παρουσιαστή. Γιατί; Διότι ήταν... μεταξύ των 154 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της συμπολίτευσης που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο.
ΤΑ ΕΡΩΤHΜΑΤΑ είναι πολλά και οι απαντήσεις από σύντομες ώς αυτονόητες. Ερώτηση πρώτη: Πρόκειται για αυθόρμητη εκδήλωση; Απάντηση: Θα μπορούσε να είναι αν δεν είχαμε δει περίπου τα ίδια σε όλη την Ελλάδα. Και πάντα με την παρουσία κάποιου που, με κάμερα ή κινητό, φροντίζει να αποθανατίσει τα συμβαίνοντα ώστε να ανέβουν στο YouTube. Ερώτηση δεύτερη: Ποια ήταν η σύνθεση των εισβολέων; Απάντηση: Φαίνεται πως υπήρχαν πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα μέρος απογοητευμένων πασόκων. Είναι κι αυτό ένα σταθερό χαρακτηριστικό αντίστοιχων περιστατικών ανά την Ελλάδα. Ερώτηση τρίτη: Είναι αυτό πολιτική; Απάντηση: Οχι. Πρόκειται σαφώς για παραβίαση του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση. Δηλαδή για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ καλοκαίρι από τότε που η Ελλάδα πήγε στο ΔΝΤ αποδεικνύεται εκρηκτικό. Μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ψηφίζει νόμους στη Βουλή, όπως πέρσι το Μνημόνιο και φέτος το Μεσοπρόθεσμο. Πρόκειται για οικονομική πολιτική λιτότητας, με την οποία διαφωνεί η αντιπολίτευση. Ωστόσο, είναι σαφές ότι κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν την αντιπαράθεση έξω από το Κοινοβούλιο. Και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία πολιτικής τρομοκράτησης των βουλευτών που ψήφισαν, αλλά και όσων δεν είναι σε καθαρή αντιμνημονιακή γραμμή. Και ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε εύφλεκτη χώρα, όπου η πολιτική βία γίνεται στοιχείο της δημόσιας καθημερινότητας.
ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΕ κάτι όλα αυτά; Οχι, δεν βοηθούν σε τίποτε. Δυστυχώς, η αύξηση του εκνευρισμού εκατέρωθεν αυξάνει τις πιθανότητες να έχουμε - από κακή τύχη ή υπερβάλλοντα ζήλο - ένα μοιραίο περιστατικό. Το ΠΑΣΟΚ στοχοποίησε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ που αντεπιτέθηκε. Εχουμε - δεν έχουμε ηθική αυτουργία, είναι γεγονός ότι η Κουμουνδούρου έχει υιοθετήσει μια στρατηγική έντασης. Οταν ο Τσίπρας αποκαλεί Πινοτσέτ τον Παπανδρέου, είναι φανερό ότι οι ανακοινώσεις ή τα πεπραγμένα στο πεζοδρόμιο των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ - όπως στη Μαγνησία - είναι εντός της πολιτικής γραμμής. Σε αυτήν την ατμόσφαιρα, οι υπερβολές, ασχέτως πρόθεσης, είναι αναπόφευκτες. Και θλιβερές.
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ της Μεταπολίτευσης η πόλωση ήταν ίδιον του δικομματισμού. Τώρα είναι ένα μέρος της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, που επέλεξε να πολωθεί με τη διακυβέρνηση Παπανδρέου και μάλιστα με ακραίο λεκτικό τρόπο. Είναι φανερό ότι όλα αυτά αποβλέπουν στο να γίνει πολιτικό ταμείο ενόψει εκλογών που αργά ή γρήγορα θα πραγματοποιηθούν. Οπως φανερή ήταν και η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να διεισδύσει διακριτικά μέσα στο σώμα των «Αγανακτισμένων» του Συντάγματος. Μόνο που, μιλώντας για ταμείο, εκτός από τη δημοσιονομική χρεοκοπία, υπάρχει επίσης και η πολιτική, η δημοκρατική αλλά και η ηθική χρεοκοπία.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου