4.7.11
Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία...
Όσα ισχύουν για την εργασιακή εφεδρεία συζητήθηκαν στη Βουλή αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ., Γ. Μιχελάκη, ότι από το Μεσοπρόθεσμο απουσιάζει η αναφορά σε απολύσεις.
Ο Γ. Μιχελάκης, αναφορικά με το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας που ήρθε με το Μεσοπρόθεσμο, τόνισε ότι...
στη σελίδα 114 της Κομισιόν υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά από ένα έτος εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών εξηγήσεις στη Βουλή, όπως και να ζητήσει συγγνώμη για παραποίηση των δηλώσεων του Α. Σαμαρά.
Υπενθυμίζεται ότι στο Μεσοπρόθεσμο, για την εργασιακή εφεδρεία αναφερόταν πως "το προσωπικό που περιλαμβάνεται στους ανωτέρω πίνακες κατάταξης (εργ. εφεδρείας) συνεχίζει να λαμβάνει για 12 μήνες από τον χαρακτηρισμό του ως πλεονάζοντος προσωπικού αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού του.".
Από τη μεριά του ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως :
«Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας ήταν μία πρόταση της ΝΔ που ενσωματώθηκε στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπροθέσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής (ν.3686/2011). Αυτό που ισχύει άρα, είναι αυτό που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή στο άρθρο 37 του παραπάνω νόμου, άρθρο που υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ με εξαίρεση την επίμαχη παράγραφο 7 που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η Βουλή συνεπώς γνώριζε τα πάντα και τα κόμματα και οι βουλευτές τοποθετήθηκαν, μετά λόγου γνώσεως και επί των λεπτομερειών. Τις διατυπώσεις του μνημονίου που είναι ένα πολιτικό κείμενο, τις καθιστά νομική ρύθμιση ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει και ένα άλλο θέμα: τόσο ο γραμματέας, όσο και ο εκπρόσωπος της ΝΔ απαιτούν να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Σαμαρά γιατί «παραποίησα» την ομιλία του στη Βουλή ως προς τη στάση του κόμματος του σχετικά με το νέο πρόγραμμα, η διαπραγμάτευση του οποίου βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Ήδη, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ την Παρασκευή, δήλωσα ότι αποδέχομαι ευχαρίστως την θετική ανάγνωση της τοποθέτησης του κ. Σαμαρά, δηλαδή αυτή που αφήνει ανοικτή την δυνατότητα να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση του νέου προγράμματος και να το υπερψηφίσει στη Βουλή. Ήταν βεβαίως προφανές ότι ο κ. Σαμαράς, με τα όσα είπε στη Βουλή, ζητούσε από την Κυβέρνηση να αναλάβει αυτή, μόνης της, την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και της ψήφισης του νέου προγράμματος, ενώ αυτός κρατούσε για λογαριασμό του το δικαίωμα να κρίνει το βαθμό συμφωνίας του νέου προγράμματος με τις απόψεις του κόμματός του, χωρίς συνευθύνη και συστράτευση για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Εάν, συνεπώς, για να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συναίνεση και συστράτευση και για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας τίθεται ως όρος από τη ΝΔ να ζητήσω συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, τότε ζητώ συγνώμη, όχι μόνο μία αλλά χίλιες φορές».
enet.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου