24.6.11

Στην Αθήνα η ιερή φλόγα...


Σε λίγες ώρες η φλόγα των Special Olympics θα βρίσκεται στον ιερό βράχο της Ακρόπολης τερματίζοντας το μεγάλο της ταξίδι.

Πριν από λίγη ώρα η φλόγα των Special Olympics έφτασε και στην πόλη του Πειραιά, όπου πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στην... πλατεία Αλεξάνδρας για να παρακολουθήσει τη λαμπαδηδρομία. Η διαδρομή είναι η εξής:

- Αφετηρία: πλατεία Αλεξάνδρας
- Ακτή Μουτσοπούλου
- Παραλιακή Ζέας
- Γύρος Ζέας
- Δεξιά ΙΙ Μεραρχίας
- Δεξιά από Πλατεία Τερψιθέας
- Ηρώων Πολυτεχνείου
- και τερματισμός στην πλατεία Κοραή, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά.

Τελευταίος σταθμός της φλόγας θα είναι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, όπου θα δώσει το παρών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως επίσημος καλεσμένος της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης την Κυριακή 26 Ιουνίου θα τιμηθεί από το δήμο Αμαρουσίου όπου και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης.

Ο πατριάρχης, προσκεκλημένος από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας για τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες των Special Olympics.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του δήμου Αμαρουσίου στη διάρκεια των συναντήσεών τους στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναδεικνύοντας έμπρακτα το πνεύμα συνεργασίας και την αμοιβαία διάθεση για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της πόλης του Αμαρουσίου με το Φανάρι και τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: