24.6.11

Στα κόμματα ο εφαρμοστικός νόμος, κατατίθεται στη Βουλή τη Δευτέρα...


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προχωρά η συζήτηση και ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, ενώ συνεχίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ώστε και τα δύο να έχουν ψηφιστεί εντός της προθεσμίας που έχει ορίσει η τρόκα.

Σήμερα, Παρασκευή, δίνεται στα... κόμματα το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, που ήδη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Αναλυτικά η φοροκαταιγίδα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Παράλληλα, σήμερα, Παρασκευή, προχωρά σε δεύτερη ανάγνωση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος το απόγευμα της Δευτέρας και θα ακολουθήσουν τρεις συνεδριάσεις, ώστε να ψηφιστεί την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, ο εφαρμοστικός νόμος θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Την Τρίτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση και ψήφισή του από την Ολομέλεια σε δύο συνεδριάσεις το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης.

Η φοροκαταιγίδα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, συνδικάτα και «Αγανακτισμένοι» δίνουν αγωνιστικό ραντεβού.

Κάλεσμα για «48 ώρες στο δρόμο» και περικύκλωση της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απευθύνουν τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», προαναγγέλλοντας διήμερο κινητοποιήσεων στις 28 και 29 Ιουνίου.

Τις ίδιες ημέρες 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: