25.6.11

Στη "λίστα" κορυφαίας εταιρείας κρουαζιέρας, πιθανώς, το Ηράκλειο...


Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. συνεχίζει την προσπάθεια του για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Κρήτη. Μετά από την οργανωμένη και επιτυχή παρουσία του στην Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι, προχωράει σε σειρά επαφών και συζητήσεων με όλες τις παγκοσμίου εμβέλειας εταιρείες του χώρου.

Στα... πλαίσια αυτά, σήμερα, Σάββατο, πρόκειται να υποδεχτεί στο Ηράκλειο τριμελή αντιπροσωπεία της Royal Caribbean Cruises, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας κ.κ. John Tercek.

Η Royal Caribbean Cruises είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στη κόσμο με μερίδιο αγοράς 24% και ετήσιο τζίρο 7 δις δολάρια. Η εταιρεία λειτουργεί 42 κρουαζιερόπλοια και μεταφέρει 4,3 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο σε ολόκληρο το κόσμο.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση που απεύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κ. Ιωάννης Μπρας, στον Αντιπρόεδρο της Royal Caribbean Cruises, κατά τη πρόσφατη 38η Συνέλευση της MedCruise Association (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου, Μαύρης και Ερυθράς Θάλασσας & Εγγύς Ατλαντικού), που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου στο Πειραιά.

Η αντιπροσωπεία της Royal Caribbean Cruises πρόκειται να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις του Λιμένος Ηρακλείου και να αναζητήσει με τη Διοίκηση της ΟΛΗ Α.Ε. τρόπους για την ανάπτυξη συνεργασίας και μετατροπή του Λιμένος Ηρακλείου σε βασικό κόμβο ή λιμάνι βάσης (home port) των πλοίων της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, που τελεί υπό τον συντονισμό της ΟΛΗ Α.Ε., η αντιπροσωπεία της Royal Caribbean Cruises θα έρθει σε επαφή και με τους στρατηγικούς συνεργάτες της «ΟΛΗ ΑΕ» στα θέματα κρουαζιέρας, δηλαδή την Περιφέρεια Κρήτης και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, το Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, καθώς και τις διοικήσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

ΣΤΟΧΟΣ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

"Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τον τουρισμό κρουαζιέρας κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο τουρισμός κρουαζιέρας προγραμματίζεται, τουλάχιστον, δύο χρόνια πριν" - εξηγεί ο δ/νων σύμβουλος του ΟΛΗ, Γιάννης Μπρας.

Η αντιπροσωπεία που έρχεται σήμερα, αναζητά συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφάλειας, μνημείων, υποδομών, παροχών διασκέδασης, ώστε "να μας βάλει στο τεφτεράκι της εταιρείας", λέει ο κ. Μπρας, τονίζοντας ότι ο ΟΛΗ επιδιώκει να ενισχύσει το Ηράκλειο ως προορισμό κρουαζιέρας, σε συνεργασία με το δήμο και τους φορείς της πόλης.
WWW.CRETALIVE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: