26.6.11

Αγανακτισμένο ραντεβού...


Μετά τη δημοσιοποίηση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου οι Αγανακτισμένοι είναι περισσότερο… αγανακτισμένοι από κάθε άλλη φορά και δίνουν νέο ραντεβού για σήμερα Κυριακή στις πλατείες.

«Δεν πάμε διακοπές, δεν... πάμε παραλία θα είμαστε εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία» είναι ένα από τα συνθήματά τους κι όπως φαίνεται γίνεται πραγματικότητα.

Τι κι αν πέρασε πάνω από ένας μήνας από τότε που άρχισε η κινητοποίηση, χιλιάδες πολίτες κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα ζητώντας το αυτονόητο: το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης. Το δικαίωμα να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και για τα παιδιά τους.

Με το βλέμμα στην Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, οι Αγανακτισμένοι οργανώνονται και σχεδιάζουν αποκλεισμό της Βουλής.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων» αναφέρουν στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης και συμπληρώνουν «Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα. Την Τετάρτη 29/6 ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει»!

Σε άλλο ψήφισμα καλούν «τους αξιωματικούς και κυρίως όλο το απλό προσωπικό της αστυνομίας να σεβαστεί αυτή τη φορά τη θέληση του λαού και την συνταγματικά κατοχυρωμένη λαϊκή κυριαρχία. Να μην τολμήσουν σε καμία περίπτωση να εμποδίσουν τον λαό από το να προστατεύσει το σύνταγμα του, όπως αυτό ορίζει με βάση το ακροτελεύτιο άρθρο του, ώστε να αποτρέψει το ξεπούλημα της χώρας».
metrogreece

Δεν υπάρχουν σχόλια: