24.6.11

Ακατάλληλη για κολύμβηση η Λίμνη της Βουλιαγμένης από 2 ανεξάρτητες εργαστηριακές αναλύσεις...


O επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντέλλος, είχε καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι ακατάλληλη για κολύμβηση, γιατί παρουσιάζει έντονο πρόβλημα νιτρικών και μικροβίων στο νερό, μετά από μετρήσεις που είχε δημοσιεύσει το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) στις 3/6, τονίζοντας ότι: «Σε...
ολικά κολοβακτηριοειδή με ανώτατο όριο τα 500 έχουν τόσο αυξημένα που δεν μπορούν να καταμετρηθούν».

Ο Δήμαρχος το είχε περάσει στο «ντούκου», κατηγορώντας μάλιστα το ΠΑΚΟΕ ότι δεν του έδωσε ελευθέρας και γι’ αυτό τα λέει.Δήλωσε μάλιστα ότι δεν προτίθεται να κάνει τίποτα αν δεν του έρθει σχετική εντολή από το αρμόδιο Υπουργείο.Τώρα όμως έρχεται και δεύτερη ανεξάρτητη Αρχή και επιβεβαιώνει το ΠΑΚΟΕ. Η έρευνα έγινε μετά από παραγγελία του Γρ. Κωνσταντέλλου, ο οποίους μας ενεχείρισε και τα στοιχεία. Το πόρισμα του πιστοποιημένου εργαστηρίου, «Οικοσύστημα Ελλάς» το οποίο καταλήγει επίσης ότι το νερό της λίμνης είναι ακατάλληλο για κολύμβηση.

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος μας εξήγησε ότι, αφού δεν επείσθη ο δήμαρχος από τα αποτελέσματα του ΠΑΚΟΕ, παρήγγειλα άμεσα ανεξάρτητη έρευνα-ανάλυση από τα αποτελέσματα της οποίας προέκυψε εκ νέου ότι «το νερό της Λίμνης κρίνεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για κολύμβηση».

Η έρευνα του εργαστηρίου «Οικοσύστημα Ελλάς» έγινε στις 8/6/2011 για λογαριασμό της Δημοτικής Παράταξης «Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, πόλεις για να ζεις».

Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να σφραγιστεί η Λίμνη, αφού κινδυνεύουν οι λουόμενοι, και παρότρυνε το Δήμαρχο να ενεργήσει όπως ενήργησε και σφράγισε την καντίνα του Πρωτέα με τα σουβλάκια, αφού το θέμα είναι πολύ σοβαρό.




http://ebdomi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: