4.2.11
Φεγγάρια...
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟ 2007 ο Νικολά Σαρκοζί– ένας κατά γενικήοµολογία υπερ-δεξιός πολιτικός – εξελέγη Πρόεδρος της Γαλλικής Δηµοκρατίας.Εδωσε αµέσως χρώµα ανοιχτής κοινωνίας βάζοντας τρεις γυναίκες στηνπρώτη τουκυβέρνηση. Η Ράµα Γιάντ είχε καταγωγή από Σενεγάλη και ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών για ... θέµατα ανθρωπίνων δικαιωµάτων. ΗΦαντελά Αµαράείχε καταγωγήαπό Αλγερία και ανέλαβε υφυπουργός Αστικής Ανάπτυξης. Η Ρασιντά Ντατί είχε καταγωγή από Μαρόκο κι ανέλαβε υπουργός Δικαιοσύνης.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ αυτές κυρίες, καµία δεν είναι πλέον στην κυβέρνηση. Ο αψίκοροςΣαρκοζί τσακώθηκε λιγότερο ή περισσότερο µε όλες. Ωστόσο, παραµένουν ενεργές στην πολιτική. Ειδικά η Ράµα Γιαντ είναι από τα δηµοφιλέστερα πρόσωπα στη Γαλλία. Η χώρα του Αστερίξ είχε µετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Εχει επίσης ακροδεξιό κόµµα, το Εθνικό Μέτωπο που πέρασεπρόσφατα από τον πατέρα στην κόρη Λεπέν. Στερηµένη από ρατσιστικές τάσεις, η Γαλλία δεν είναι. Ωστόσο, το ταµπού συµµετοχήςπροσώπων στην πολιτική µε προέλευση από άλλη χώρα, δεν το έχουν σπάσει µόνονοι σοσιαλιστέςαλλά και ηγαλλική Δεξιά. Δεν έχει, άλλωστε, ο ίδιος ο Σαρκοζί ουγγαρέζικο αίµα από τον πατέρα του Παλ κι εβραϊκό αίµα εκ Θεσσαλονίκης από τηµητέρα του, την περίφηµη «Νταντού»; ΦΥΣΙΚΑ στην Ελλάδα κάποιοιεπιµένουν νακοιτούν το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι που αυτό δείχνει. Η ιστορία κάθε χώρας έχει τα φεγγάρια της κι από το 1990 και µετά, η Ελλάδα δεν στέλνει µετανάστες, αλλά υποδέχεται µετανάστες. Υπάρχουνοικογένειες που ζουν νόµιµα στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Υπάρχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα κι έχουν πάει σχολείο στην Ελλάδα. Βλέπουν την Ελλάδα – όσο κι αν δεν το αντέχει αυτό το στοµάχι διαφόρων κυρίων – σαν την πατρίδα τους. Ο ΝΟΜΟΣ Ραγκούση πουπέρασε στις αρχές του 2010 ήταν κάτι που το χρωστούσαµε σε αυτούς που έκαναν την Ελλάδα πατρίδα τους και µετέχουν ελληνικής παιδείας. Επιτέλους – µετάτις θλιβερές αντιδράσεις για το αν µπορούσε να είναισηµαιοφόρος ο Οδυσσέας Τσενάι– η ελληνική Πολιτεία έδειχνετο προοδευτικό της πρόσωπο.Το δικαίωµα ψήφου των µεταναστών ήταν φυσικόκαι νοµικόεπακόλουθο τηςιθαγένειας.Λειτούργησε οµαλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές καιαποτελεί ένδειξη ότι η Ελλάδα µπορεί να γίνει µιαώριµη δηµοκρατία που να προάγει την ανοιχτή κοινωνία.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ αυτή, η ερµηνεία του Συντάγµατος απότο Δ’ Τµήµα του Συµβουλίου της Επικρατείας είναι αντιδραστική καιαπογοητευτική.Το δίκαιοτου αίµατος µάς οδηγεί σε λογική εθνικής καθαρότητας µε όλες τις σκοτεινές συνδηλώσεις που αυτή έχει.Είναι κρίµαπου η Ν.Δ., ένα κόµµα εξουσίας, πήδηξε ως λαθρεπιβάτης στο τρένο της εθνοκάθαρσης.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου