10.1.11

Αντιδράσεις για τα duty-free πρατήρια καυσίμων στα σύνορα...


Οι πρατηριούχοι ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, εάν υλοποιηθεί το σχέδιο πώλησης αφορολόγητων καυσίμων από τα πρατήρια των μεθοριακών σταθμών Κακαβιάς, Ευζώνων και Κήπων Εβρου, με Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία αντίστοιχα.Ο ... αντιπρόεδρος των βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος της περιοχής του Κιλκις Γιάννης Μαγλουσίδης επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι αν δεν αρθεί η απόφαση ο ίδιος θα προτείνει στην Ομοσπονδία να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, όπως ο αποκλεισμός των μεθοριακών σταθμών με βυτιοφόρα.

«Η απόφαση αυτή, αποτελεί ταφόπλακα για τους πρατηριούχους» όπως είπε και την συνέδεσε με την καθημερινή «μετανάστευση» των κατοίκων της μεθορίου σε πρατήρια γειτονικών χωρών, για να γεμίσουν φθηνότερα τα ρεζερβουάρ τους. Παράλληλα, έθεσε και το θέμα του εφοδιασμού, καθώς αυτά τα πρατήρια θα λειτουργούν «σε νεκρή ζώνη».

Την Τρίτη συνεδριάζει για το θέμα αυτό το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενώ για την Τετάρτη ετοιμάζεται συνεδρίαση των πρόέδρων από τις ενώσεις όλης της χώρας, προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή της αντίδρασης και πιθανών κινητοποιήσεων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Β. Έβρου, Βάσω Καλαϊτζη, σημείωσε ότι μόνο το 2010 στην δική της περιοχή έκλεισαν 35 πρατήρια, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται και τα περισσότερα από τα 85 που λειτουργούν.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση των αμφιλεγόμενων συνοριακών πρατηρίων πάντως είναι σε εξέλιξη. Στον χώρο του σταθμού των Ευζώνων, μετά από πέντε χρόνια ακινησίας, έφτασαν τη δευτέρα χωματουργικά μηχανήματα, που σταδιακά θα συνεχίζουν τα ημιτελή έργα για τη διαμόρφωση του χώρου και την εγκατάσταση δεξαμενών και αντλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: