13.1.11

Το ξεσάλωμα του υιού Καντάφι σε βίλα της Βούλας...


Το βράδυ της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι στην περιοχή Εφοπλιστικά της Ανω Βούλας ζούνε πρωτόγνωρες στιγμές. Στις μεγάλες ανηφόρες των γύρω δρόμων που φέρουν τα ονόματα νησιών, 600άρες Mercedes και μεγαλόσωμοι άντρες στημένοι σε γωνίες τραβούν την προσοχή των περιοίκων της περιοχής που επιστρέφουν στα σπίτια τους.
Μια φωτισμένη...

εντυπωσιακή μονοκατοικία που υψώνεται σε τρία επίπεδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς την είσοδό της περνούν εντυπωσιακές καλλονές και κοστουμαρισμένοι κύριοι. Είναι προπαραμονή Χριστουγέννων και η άφιξη των καλεσμένων σε συνδυασμό με τον έντονο φωτισμό του οικήματος, τις λιμουζίνες και τους διάσπαρτους σωματοφύλακες κάνουν σαφές ότι πρόκειται για VIP πάρτι. Οσοι από τους διερχομένους τού συνήθως έρημου δρόμου, ο οποίος περιβάλλεται από καλά θωρακισμένες βίλες, προσπάθησαν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους τελικά δεν τα κατάφεραν, αφού μια σειρά ψηλών και ομοιόμορφα κουρεμένων δέντρων αποκλείει κάθε ενδεχόμενο απόσπασης περαιτέρω πληροφοριών.

Το μόνο που γνωρίζουν οι γείτονες είναι ότι στη βίλα του πάρτι ένοικος είναι ένας γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας, που εκμίσθωσε το οίκημα πριν από περίπου έναν χρόνο. Πρόκειται για τον Κυριάκο Ανδρέου, διευθύνοντα σύμβουλο και αντιπρόεδρο της A & P (Andreou & Paraskevaides) Foods & Beverages Ltd, μιας μεγάλης εταιρείας με χαρτοφυλάκιο παγκοσμίου φήμης εμπορικά σήματα (Pepsi, 7Up, HBH, Gatorade, Lipton κ.τ.λ.). Ενας άνθρωπος που παρά τη μεγάλη οικονομική του επιφάνεια αποφεύγει τις κοσμικότητες και έχει πολύ διακριτική και αραιή παρουσία στα events της Κύπρου.

Το ίδιο συνηθίζει και στην Ελλάδα: ο σαραντάχρονος περίπου επιχειρηματίας και γιος του Γιώργου Ανδρέου (πρώην υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου την περίοδο ’82 - ’85) είναι ένας χαμηλών τόνων εργένης που στον έναν αυτό χρόνο που βρίσκεται στη γειτονιά της Βούλας δεν έχει δώσει την παραμικρή τροφή για σχόλια. Η επιλογή, άλλωστε, της ενοικίασης του συγκεκριμένου κτίσματος δεν είναι τυχαία, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφεθεί σε κοινή θέα: ακριβώς δίπλα βρίσκεται μια άλλη -επίσης μη προσβάσιμη- μονοκατοικία, αφήνοντας ίσως το πλεονέκτημα της όποιας αδιακρισίας στην παράπλευρη νεότευκτη οικοδομή στο άλλο σύνορο.

Αλλωστε τα συχνά επαγγελματικά του ταξίδια τον υποχρεώνουν να λείπει συχνά από τη μονοκατοικία με τον εντυπωσιακό κήπο έκτασης περίπου ενός στρέμματος, τους φοίνικες και τη δυσδιάκριτη από τους περίεργους πισίνα, αφήνοντας τη φροντίδα τους στο υπηρετικό προσωπικό. Η άφιξη, όμως, μιας πανίσχυρης προσωπικότητας και φίλου του Κύπριου επιχειρηματία δεν θα μπορούσε επουδενί να περάσει απαρατήρητη. Κυρίως όταν πρόκειται για τον γιο του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, τον Μουτασίμ ή αλλιώς «Μούτι», όπως είναι το χαϊδευτικό του.

Το lear jet του Λίβυου διαδόχου έφτασε με άκρα μυστικότητα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τον περίμενε λιμουζίνα για να μεταφέρει τον ίδιο και τη συνοδεία του στην Ανω Βούλα. Ο υιός Καντάφι, που συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στους αγαπημένους του προορισμούς (όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του), συνηθίζει να συνοδεύεται από πολυάριθμο προσωπικό ασφαλείας και καλλίγραμμες νεαρές, που θέλοντας και μη κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Παρά την άκρα μυστικότητα της επίσκεψής του, τα νέα ότι «ο γιος του Καντάφι βρέθηκε σε πάρτι στη Βούλα» δεν αργούν να διαρρεύσουν. Οπως διέρρευσαν και τα νέα για την παρουσία κάποιων γνωστών μοντέλων που ανέβασαν την αισθητική των προσκεκλημένων: η πρώην σταρ Ελλάς Βάλια Κακούτη, η πρώην Playmate Σύλβια Παπαδάκη και η γνωστή και ως «το νέο κορίτσι του Αντώνη Ρέμου», η κροατικής καταγωγής Υβόννη Μπόσνιακ, ήταν από τις επώνυμες παρουσίες που τίμησαν τον Λίβυο διάδοχο. Αν και οι δύο πρώτες αρνήθηκαν σε τηλεφωνική μας επικοινωνία να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο ή να δώσουν πληροφορίες για τα τεκταινόμενα εντός της βίλας, ωστόσο η παρουσία της Υβόννης σε γνωστό στέκι της Γλυφάδας την επόμενη μέρα έδωσε άθελά της στόχο.

Η καλλονή βρέθηκε το επόμενο απόγευμα στο café-bar-restaurant «Rich» της Γλυφάδας, όπου είχε κάνει κράτηση σε τραπέζι δίπλα στην τζαμαρία. Εκεί το νεαρό μοντέλο χρειάστηκε να περιμένει περίπου δύο ώρες μέχρι να κάνει την εμφάνισή του ο διακεκριμένος επισκέπτης της χώρας μας Μουτασίμ Καντάφι, μαζί με τη συνοδεία του.

Το τραπέζι δίπλα στην τζαμαρία δεν ήταν τυχαία κλεισμένο, αφού έτσι θα μπορούσαν οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, οι οποίοι βρίσκονταν διασκορπισμένοι έξω από το στέκι της Ζησιμοπούλου, να παρακολουθούν τις κινήσεις του προστατευόμενού τους. Η παρέα κατανάλωσε τρεις σαμπάνιες Dom Perignon, έφαγε σούσι και αποχώρησε λίγες ώρα αργότερα πληρώνοντας τον τετραψήφιο λογαριασμό χωρίς περαιτέρω τυμπανοκρουσίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η συμπεριφορά της παρέας ήταν διακριτική και δεν έκαναν τις συνήθεις «ζημιές» στο φούσκωμα του λογαριασμού - για τις οποίες φημίζεται ο γιος του Λίβυου ηγέτη.


Η επιστροφή στην Ελλάδα

Μετά τα ξενύχτια στη Μύκονο οι ινκόγκνιτο επισκέψεις

Θα θυμούνται κάποιοι τα σχετικά δημοσιεύματα όταν ο Μουτασίμ Καντάφι έκανε διακοπές στη Μύκονο για 2 εβδομάδες το καλοκαίρι του 2009. Τότε διέμενε στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου «Santa Marina» στον Ορνό, με κόστος 7.500 ευρώ τη βραδιά, είχε νοικιάσει θαλαμηγό αντί 20.000 ευρώ την ημέρα, ενώ για τη διασκέδασή του ξόδευε καθημερινά γύρω στα 10.000 ευρώ ανοίγοντας σαμπάνιες Crystal αξίας 3.500 ευρώ η φιάλη. Σημειωτέον ότι τελικά η θαλαμηγός δεν χρειάστηκε να μετακινηθεί ούτε λεπτό, αφού σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του ήταν αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Ορνού, απλώς είχε ναυλωθεί για την περίπτωση που ίσως τη χρειαζόταν.

Φυσικά συνοδευόταν από πολυπληθή παρέα εντυπωσιακών καλλονών, ενώ η προσωπική του φρουρά μετρούσε τουλάχιστον 15 άτομα. Τότε ιδιαίτερη εντύπωση είχαν προκαλέσει τα δυσθεώρητα πουρμπουάρ που άφηνε στα στέκια όπου εμφανιζόταν, κάνοντας την εμφάνισή του στο νησί να θεωρείται κάτι ως «μπόνους» της τουριστικής περιόδου. Αυτή τη φορά, όμως, ο υιός Καντάφι προτίμησε πιο διακριτικούς τόνους. Τόσο που ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την περασμένη Τρίτη βρισκόταν ινκόγκνιτο στην Ελλάδα, καμία πληροφορία δεν είχε διαρρεύσει σχετικά με τον τόπο φιλοξενίας του, αλλά ούτε και με το lifestyle του στο ταξίδι αυτό. Μόνο στα παραλιακά νότια προάστια, όπου εθεάθη για δύο μέρες, ο «Μούτι» ξέφυγε από το «πέπλο της μυστικότητας».
http://totefteri.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: