11.1.11

Την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί ο Γ.Παπανδρέου έως τον Ιούνιο...


Σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, με απώτατο χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο, αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Νωρίτερα, στις αρχές Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.
Έως τον... Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική εξόρμηση του κόμματος στην οποία θα συμμετάσχει σε ορισμένες περιπτώσεις και ο πρωθυπουργός, ενώ θα πραγματοποιηθούν και περιφερειακές συνδιασκέψεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπουργοί, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης και άλλα στελέχη.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τον προγραμματισμό του νομοθετικού και εν γένει κυβερνητικού έργου.

Εντός του Ιανουαρίου ολοκληρώνεται με την ψήφιση του αναπτυξιακού και επενδυτικού νόμου, ενώ μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να ψηφιστούν οι νόμοι που αφορούν τα κλειστά επαγγέλματα, τις αστικές συγκοινωνίες και τις αλλαγές στη φορολογία.

«Οι αξίες μας παραμένουν ίδιες»

Το πρόγραμμα των αλλαγών που εφαρμόζει η κυβέρνηση προς όφελος της χώρας και των πολιτών της θα συνεχιστεί και το 2011, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου στη σύσκεψη.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος με βάση το οποίο, όπως είπε, «κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα», αποδίδοντας στην επιτυχία αυτή της κυβέρνησης στο γεγονός ότι διαθέτει και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει και «αποφάσεις που πόνεσαν», αλλά οι εξελίξεις ήταν τέτοιες που δεν άφηναν άλλα περιθώρια.

Παρά την αλλαγή των συνθηκών και όποτε αυτές και αν αλλάζουν, «οι αξίες μας παραμένουν ίδιες, ο στόχος μας παραμένει ίδιος» υπογράμμισε επίσης ο κ. Παπανδρέου.

Ο στόχος, όπως προσδιορίσθηκε από τον πρωθυπουργό, είναι «μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, μια Ελλάδα παραγωγική, δημιουργική που σέβεται τον πολίτη και δίνει προοπτική στους νέους».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: