2.10.10
«Θα αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα»...
Έτοιμο να αγοράσει ελληνικά ομόλογα δηλώνει το Πεκίνο δια του πρωθυπουργού της χώρας Ουέν Τζιαμπάο.
Μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Τζιαμπάο ανέφερε επίσης ότι το Πεκίνο είναι πρόθυμο να αυξήσει τις εισαγωγές των ελληνικών προϊόντων, ενώ τόνισε πως έχει ήδη προτρέψει κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Τόνισε ακόμη πως...
θα αυξηθούν οι επενδύσεις στο ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο κ. Τζιαμπάο επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της χρηματοοικονομική κρίσης, που όπως σημείωσε, έπληξε πολλές χώρες.
«Η συνέχιση αγοράς ελληνικών ομόλογων απο την Κίνα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα μας» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι έλληνας αξιωματούχος είχε δηλώσει στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι δεν υπάρχει στην ατζέντα των συζητήσεων η αγορά ελληνικών ομολόγων από τους Κινέζους, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας αν το θέμα θα τεθεί.
Η Ελλάδα προσβλέπει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της πολύ καλής σχέσης που διατηρεί με την Κίνα, τόνισε νωρίτερα το Σάββατο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Κίνας.
Από την πλευρά του, ο κ. Ουέν Τζιαμπάο, τόνισε ότι οι δύο χώρες πρέπει να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς και χέρι με χέρι να προχωρήσουν και να ξεπεράσουν τις παρούσες δυσκολίες.
Μνημόνιο Ενίσχυσης Επενδύσεων Ελλάδας - Κίνας
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας υπεγράφη το Σάββατο μνημόνιο ενίσχυσης επενδύσεων μεταξύ του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υπουργού Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Τσεν Ντεν Νίνγκ.
Το μνημόνιο εντάσσεται στη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και κινεζικής κυβέρνησης για την οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική συνεργασία και στοχεύει στο να ενισχύσει τις υπάρχουσες, αλλά κυρίως να «φέρει» νέες κινεζικές άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνικές αντίστοιχες στην Κίνα, εντοπίζοντας νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.
Οι δυο πλευρές θα ενισχύσουν τη διμερή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την επενδυτική νομοθεσία, πολιτική και επενδυτικές ευκαιρίες προκειμένου να βοηθήσουν ουσιαστικά επενδυτές από τις δύο χώρες. Ταυτόχρονα θα ενθαρρύνουν ελληνικές επιχειρήσεις να συνεργασθούν με κινεζικές επιχειρήσεις στην Κίνα και κινεζικές επιχειρήσεις να συνεργασθούν με ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Για την επίτευξη των στόχων θα συνεργάζονται εθνικοί και τοπικοί φορείς, ενώ θα διοργανώνονται σεμινάρια, επισκέψεις επενδυτικού ενδιαφέροντος, επενδυτικές και εμπορικές συναντήσεις και εκθέσεις, θα ενθαρρυνθεί η χρήση του διαδικτύου και άλλων καταλλήλων μέσων επικοινωνίας. Κατά την πενταετή διάρκεια του μνημονίου, οι δύο πλευρές θα συναντώνται τακτικά για να αποτιμούν και να προωθούν δράσεις ενθάρρυνσης της επενδυτικής δραστηριότητας στις δύο χώρες.
Θετικά αντιμετωπίζει ο ΛΑΟΣ την επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας στη χώρα μας, υπό τον Ουέν Τζιαμπάο.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης σημείωσε:
«Απέναντι στις διαθέσεις που δείχνουν οι Κινέζοι, το μόνο που δεν πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι τον… "Κινέζο". Υπάρχουν δυνατότητες για ιδιαιτέρως προσοδοφόρες για το έθνος προοπτικές».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.