16.9.10

Η «βόλτα» της Ντόρας...

«Με το γάντι» εξέτασαν χθες την Ντόρα Μπακογιάννη οι βουλευτές-μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens. Κι εκείνη, ικανοποιημένη από την υποδοχή που της επεφύλαξαν και την εικόνα του θύματος που σκιαγράφησε, χωρίς κανείς να τη χαλάσει, απόλαυσε τον πρωινό περίπατο στη Βουλή, όπου μάλιστα είχε και συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γ. Δημαρά, στο γραφείο του...

...Κ. Μητσοτάκη.

Το μοτίβο της πρώην υπουργού Εξωτερικών κινήθηκε σταθερά, στη γραμμή «ο Χριστοφοράκος ήταν φίλος από παλιά, δεν πήρα τίποτα δωρεάν». Δεν έμεινε, όμως, εκεί. «Κι εσείς αν πηγαίνατε σ' έναν "Κωτσόβολο" θα σας έκαναν έκπτωση 35% έως 40%», προκάλεσε τους βουλευτές, αλλά κανείς δεν φρόντισε να τη διαψεύσει. Την τακτική των ακροατών, που δεν είχαν ενοχλητικά ερωτήματα, κράτησαν οι συνάδελφοί της και στο θέμα του επίμαχου τηλεγραφήματος του προξενείου μας στο Μοντεβιδέο, για τον φυγόδικο, υπεύθυνο για τα μαύρα ταμεία της Siemens, Χρ. Καραβέλα.

Για όσους διερωτώνται τι ήθελε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημαράς την πρώην υπουργό, η απάντηση είναι απλή. Ο πολέμιος του Μνημονίου πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε άνοιγμα στην υπερασπίστρια του Μνημονίου. Στήριξη, όμως, δεν εισέπραξε. Αυτά τουλάχιστον λένε συνεργάτες της πρώην υπουργού.
ΝΤ.ΝΤ.-Πολιτικά παρασκήνια-Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: