8.8.10

Διαγωνισμός για καλό σκοπό...

Καλοκαίρι, ζέστη, επιστροφή στη φύση και δεν βρίσκω καλύτερη απασχόληση από έναν φωτογραφικό διαγωνισμό. Τον φωτογραφικό διαγωνισμό της ιστοσελίδας www.labiodiversitecestmanature.org, που γιορτάζει με έναν πρωτότυπο τρόπο το έτος της βιοποικιλότητας. Με τη δημιουργία πορτρέτων όπου τα ανθρώπινα πρόσωπα ταιριάζουν με...

...πρόσωπα ζώων ή ακόμη και με καρπούς δέντρων.

Το σύνθημα του διαγωνισμού; «Κι εσάς ποια είναι η φύση σας;» ρωτάει η ιστοσελίδα και δίνει ορισμένα παραδείγματα: Στη μισή σελίδα είναι μια ξανθιά πρασινομάτα και στην άλλη μισή ένας λύγγας. Ενας στρογγυλοκέφαλος αρσενικός ταιριάζει με ένα ροδάκινο (!) κι ένας άλλος, πιο τροφαντός, με μια αρκούδα. Και πάει λέγοντας.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν οργανισμοί βιοποικιλότητας από τη Γαλλία («Fonda-tion Nicholas Hulot», «Comite francais de l'UICN»), καθώς και το παγκοσμίως γνωστό για τον αγώνα του υπέρ των ζώων WWF.

Και τι κερδίζουν παρακαλώ οι διαγωνιζόμενοι; Μα τι άλλο, τα περίφημα 15 λεπτά δημοσιότητας που είχε κάποτε υποσχεθεί σε όλους ο Αντι Γουόρχολ. Οι καλύτεροι συνδυασμοί θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα της βιοποικιλότητας και οι άριστοι θα τυπωθούν στο δημοφιλές γαλλικό περιοδικό «Terre Sauvage». Για να ικανοποιηθεί και η ματαιοδοξία εκτός από την καλή πρόθεση!
Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: